CineRadar
20 Ara 2013 06:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Sinemalarda yerli film yağmuru!

Bu hafta yerli film yağmuru var. Şemsiyelerinizi alın ve sinemanın yolunu tutun. Önce mutlaka Cineradar'ı okuyun tabi...

Erkekler

Faruk Aksoy’un yönettiği ve Fikret Kuşkan, Ali Poyrazoğlu, Asuman Dabak ile Güneş Emir’in oynadığı Erkekler, 20 Aralık 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Aksoy Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

“Erkekler aşık olur, koca olur, baba olur ve sonra bir çuval inciri berbat ederler” denen filmde “Yaratılıştan mı böyleler, sonradan mı böyle oluyorlar?” sorusunun cevabı veriliyor. Erkeklerin dünyasına içeriden bir bakış sergileyen, kadınların, erkeklerin, evlilerin, bekârların, gençlerin ve orta yaşlıların erkeklere bakış açısını sorgulayan filmi Yılmaz Okumuş, Hilal Çelenk ve Faruk Aksoy birlikte yazdı.

Kedi Özledi

Mustafa Şevki Doğan’ın yönettiği ve İlker Ayrık, Algı Eke, Erkan Sever ile Selim Erdoğan’ın oynadığı Kedi Özledi, 20 Aralık 2013’de Warner Bros. dağıtımıyla Avşar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yönetmenin uzun süredir üzerinde çalıştığı üçlemenin ilk filmi. Modern hayatta birbirini çok seven ancak ilişkilerinde sorunlar yaşayan bir çiftin, bir kedi aracılığıyla ilişkilerini onarması süreci anlatılıyor. iki aşığın, etrafındaki insanlar tarafından yıpratılmaya çalışılan ilişkileri, arada kalan kedi sayesinde düzelmeye başlar.

Özür Dilerim

Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği ve Güven Kıraç, Sema Poyraz, Köksal Engür ile Gökhan Kıraç’ın oynadığı Özür Dilerim, 20 Aralık 2013′te M3 Film dağıtımıyla Yol Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayatı boyunca birine bağımlı yaşamak zorunda olan Selim’in geleceği, annesi Neriman Hanım’ın en büyük endişesidir. Selim’in kardeşi Zafer evlenmeye karar verince evde başlayan düğün hazırlıkları ailedeki gündemi değiştirir. Düğün telâşı sırasında Selim açılan kapıdan çıkar ve kaybolur. Gidişiyleçözülmeler başladığında, aileyi Selim’in bir arada tuttuğunun farkına varırlar.

Yarım Kalan Mucize

Biket İlhan’ın yönettiği ve Nihan Belgin, Yetkin Dikinciler, Umut Beşkırma ile Dolunay Soysert’in oynadığı Yarım Kalan Mucize, 20 Aralık 2013′de İFP dağıtımıyla Kinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



2. Dünya Savaşı atmosferinde, Anadolu’da açlık ve sefaletin doruğa çıktığı zamanlar. Nahide, yaşadıklarının bilincinde olmayan zavallı kızlardan biridir. İlkokul öğretmeni onun yazgısını değiştirmesini ister. Bunun en iyi yolu Nahide’nin Köy Enstitüsü’ne gitmesidir. Erkek kılığında köyünden kaçıp, okula gitme çabası aslında Anadolu’da yeni bir eğitim seferberliğinin habercisidir.

Arkadaşlar Arasında

Gökhan Horzum’un yönettiği ve Fırat Albayram, Salih Bademci, İbrahim Kendirci ile Sertan Erkaçan’ın oynadığı Arkadaşlar Arasında, 20 Aralık 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Altıüstü Film – Organize Filmler tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yakın zaman içerisinde doğum gününü kutlayacak olan Ayhan’a arkadaşları kutlama için ıssız bir koyda rakı masası hazırlar. 30 yaşına basacak olan Ayhan yaşamını sorgulamaktadır. Arkadaşları Deniz, Cenk ve Barış da ondan farklı bir durumda değildir. Her birinin gerek ailevi gerekse kişisel, çözümleyemedikleri bazı sorunları vardır.

Dinozorlarla Yürümek

Barry Cook ile Neil Nightingale’in yönettiği ve Umut Tabak, Arda Aydın, Emrullah Uzun ile Gizem Gülen’in seslendirdiği Dinozorlarla Yürümek (Walking With Dinosaurs), 20 Aralık 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sinema tarihinde ilk defa izleyici, bu filmle dinozorların dünyayı yönettiği zamanları gerçekten görme ve hissetme şansını yakalayacak. Zavallı bir dinozor olan Paçi’nin bütün zorluklara göğüs gerdiği bu destansı hikâyesine tanık olurken, dinozorları hiç görmediğimiz kadar yakından görme ve tanıma fırsatı bulacağız.

Sürgün 

Erol Özlevi’nin yönettiği ve Tolgahan Sayışman, Saadet Aksoy, Mahir Günşiray ile Ruhsar Öcal’ın oynadığı Sürgün, 20 Aralık 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Erler Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çocukluklarından beri birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat evlenmeye karar verirler ancak Eleni’nin babası Stavro, şiddetle karşı çıkar. Hükümet, Yunan pasaportlu vatandaşlara sürgün kararı çıkartır. Stavro da sürgün edilecekler arasındadır ve birkaç gün içinde sınır dışı edilir. Atina’ya, gitmekle sevdiği adamın yanında kalmak arasında seçim yapmakta zorlanan Eleni çok mutsuzdur.

Bir Hurdacının Hayatı

Danis Tanovic’in yönettiği ve Senada Alimanovic, Nazif Mujic, Sanda Mujic ile Semsa Mujic’in oynadığı Bir Hurdacının Hayatı (An Episode in The Life of an Iron Picker – Epizoda U Zivotu Beraca Zeljeza), 20 Aralık 2013’de M3 Film dağıtımıyla İKSV tarafından vizyona çıkarılıyor.



Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç belâ kazanmaktadır. Eşi Senada düşük yaptığında hastane öyle yüksek bir meblağ talep eder ki ameliyat olmadan kasabalarına dönerler. Nazif, hurda toplarken çağdaş dünyanın gizli ayrımcılığını da göğüslemeye çalışacaktır.