CineRadar
03 Haz 2016 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

Sinemalarda bu hafta…Fantastik bir dünyanın kapıları açılıyor!

Yaz geldi ama sinema salonları filmlerle dolup taşıyor. Yeni vizyon haftasında tam dokuz yeni film seyircinin beğenisine sunuluyor. Haftanın en çok bilet satacak yapımı ise şüphesiz Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması…

MURAT TOLGA ŞEN

Aralık 2015’te gösterilmesi planlanan ancak Star Wars serisinin yeni filmi yüzünden vizyonu Haziran ayına ertelenen bu popüler oyun uyarlaması fantastik bir dünyanın kapılarını ardına kadar açıyor.

Warcraft, Blizzard Entertainment firmasının mamulü olan, milyonlarca kişinin oynadığı fantastik bir oyun. Oyunun içinde insanlar, orklar, cüceler ve elfler cirit atıyor, tıpkı Yüzüklerin Efendisi’nde olduğu gibi… Bu serinin bir sürü kitabı, çizgi romanı falan da var ve hatta film Rise of the Horde adlı romandan uyarlama. Filmi az kalsın Uwe Boll yönetecekti ama proje ondan alınıp Moon ile büyük sükse yapan ve umut vadeden Duncan Jones’a emanet edildi.

Öncelikle, bu uyduruk CGI efektlerle kaplanmış sıradan bir fantastik değil. Oyundaki tüm elementler başarıyla perdeye taşınmış. Görsel efektler, özellikle ork ırkının karakter modellemeleri bir zamanlar Final Fantasy izlerken olduğu gibi ağızları açık bırakıyor! Film daha en başında bunun havasını atıyor ve hakkı da var. Kesinlikle devrimci bir çaba var bu anlamda… Avatar’dan da mı iyi? Evet! O yüzden olsa gerek konu insanların dünyasına ve onların meselelerine döndüğünde sıkılmaya başlıyorsunuz.

Warcraft kimi ölü anlarına rağmen fantastik severler için kaçırılmaması gereken bir macera, devam filmleri için de sıkıcı olmayan bir başlangıç hikayesi sunuyor. Görsel efektler göz kamaştırıcı ve finaldeki savaş hem duygusal hem de görsel anlamda etkileyici. İşin arkasında 20 aylık yoğun bir emek var ve buna değmiş, bilet paranızın karşılığını alacaksınız.

Bu hafta yerli yapımlar açısından sakin geçecek. Şeytanın Çocukları: El Ebyaz, başroldeki Merve Sevi’den bir “Scream Queen” çıkarmanın peşine düşmüş, iyi yazılmış bir senaryosu var, cin filmiymiş gibi yapıyor ama twistlerle şizofren bir katil gerilimine düşüyor ancak uygulama çok zayıf. Oyunculuklar kötü, makyajlar ve görsel efektler uyduruk. Filmin bütçesizliği ve aceleye getirilerek çekilmiş olduğu her anına sinmiş. Gemide geçen ilk Türk korku filmi olması dışında önemi yok.

Bir diğer yerli yapım olan Arama Moturu ise Mommo Kız Kardeşim ve Meryem ile saygınlık ve ödüller kazanan Atalay Taşdiken’in profesyonel oyuncular kullanmadan çektiği bir köy komedisi. Filmi Antalya Altın Portakal’da izlemiş ve eleştirmenlerin genelinin aksine beğenmiştim. Gerçek bir alternatif…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (Warcraft)

Duncan Jones’un yönettiği ve Travis Fimmel, Ben Foster, Paula Patton ile Dominic Cooper’ın oynadığı Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (Warcraft), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Medeniyeti, dehşet saçan istilacı bir ırk olan Ork savaşçılarıyla karşı karşıya kalan barışçıl Azeroth krallığı savaşın eşiğindedir. Orklar başka bir yerde koloni kurmak için kendi ülkelerinden kaçmıştır. İki dünyayı birleştiren bir kapı açıldığında bir ordu yıkımla, diğeri de yok olmayla karşı karşıya kalır. İki zıt taraftan iki kahraman halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çarpışma seferine çıkarlar.

Benim Çılgın Düğünüm 2 (My Big Fat Greek Wedding 2)

Yönetmenliğini Kirk Jones'un üstlendiği ve senaryosunu Nia Vardalos'un kaleme aldığı Benim Çılgın Düğünüm 2'in başrollerinde John Corbett, Alex Wolff, Nia Vardalos, Elena Kampouris yer alıyor. Portokalos ailesi bir kez daha bir Yunan düğünü için seyirciyle buluşuyor.



Halen ailesinin Yunan lokantasında çalışan Toula Portokalos, Ian ile bir takım sorunlar yaşamaktadır, bu arada kızları Paris liseden mezun olmak üzeredir. Bir de Toula'nın ailesi Ian ile resmi olarak evlenmediklerini öğrenince işler karışır, aile daha büyük bir evlilik töreni için kolları sıvar.

Vurgun (The Trust)

Benjamin Brewer ile Alex Brewer’in yönettiği ve Nicolas Cage, Elijah Wood, Sky Ferreira ile Eric Heister’in oynadığı Vurgun (The Trust), Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Waters ve Stone, fazladan para kazanabilmek için çaldıkları Sivil Servis Sınav sorularını diğer memurlara satan polis memurlarıdır. Stone, bir eroin satıcısının, kefaletle serbest bırakılacğı duyumunu alır. Bu kadar fazla miktarda nakitin kaynağını bulmak için plan yapar. Yaptıkları araştırmadan sonra ipuçları, onları bir marketin arkasında bulunan, içine banka kasası yapılmış soğuk bir hava deposuna götürür.

Şeytanın Çocukları: El Ebyaz

Oya Köksal ile Vedat Dikmetaş’ın yönettiği ve Merve Sevi, Cenk Torun, Fırat Çöloğlu ile Balamir Emren’in oynadığı Şeytanın Çocukları: El Ebyaz, İnfomedya Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Arkeoloji çalışmaları yapan bir ekibin yolu esrarengiz bir gemide kesişir. 2 yıl önce bu gemide korkunç olaylar yaşanmıştır ama görevi alan yeni ekipten yalnızca bir kişi bu olayların iç yüzünü bilmektedir. Genç ekip için ürkütücü olan gemi demir aldıktan sonra esrarengiz olaylar yaşanmaya başlar. Bu olaylar genç ekipten kimileri için her şeyin sonu, içlerinden biri için ise kendisiyle yüzleşme olacaktır.

Sokak Köpekleri Bal ile Betty

Fedai Çakır’ın yönettiği ve Sinem Göz, Yiğit Türken, Esila Sönmez ile Toygun Ateş’in oynadığı Sokak Köpekleri Bal ile Betty, 03 Haziran 2016′da PinemArt Film dağıtımıyla F & A Media tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sokağa terk edilen iki köpeğin, üç kardeş ve mahalledeki çocuklar ile olan ilişkileri. Yetişkin insanların bakış açılarının işlendiği filmde sokak köpeklerinin kahramanlıkları ve çocukların maceraları da yer verildi. Samsun’un Bafra ilçesinin çevresindeki ilçelerden ve köylerden yoğun olarak sokağa hayvanların terk edilmesi, sokaklarında bol miktarda köpeklerinin dolaşması nedeniyle filmin çekimi Bafra ilçesinde yapıldı.

Yaz Kampı  (Summer Camp)

Alberto Marini’nin yönettiği ve Diego Boneta, Jocelin Donahue, Maira Walsh ile Andres Velencoso’nun oynadığı Yaz Kampı (Summer Camp), Limon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dört genç Amerikalı, yurtdışında geçirecekleri ilk yaz kampı için Avrupa’yı seçer. Bu kampın aslında onların son tatili olduğunu bilmemektedirler. Hızla yayılan bir enfeksiyonun etkisi altında kalan gençler kendilerini korku ve çaresizlik içinde bulurlar. Zaman zaman birbirleriyle yarışacakları korku dolu anlarda enfeksiyonun kaynağını ve hayata tutunmanın yollarını aramak zorundadırlar.

Arama Moturu

Atalay Taşdiken’in yönettiği ve Mehmet Çiğdem, Mahmut Uyanık, Rahim Yalçın ile Musa Çınar’ın oynadığı Arama Moturu, At Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, medeniyetler beşiği Anadolu coğrafyasının orta yerinde, sevimli bir kasabada geçen ve her biri kendileri için yaşamsal değerdeki bir şeyleri arayan bir avuç insanla birlikte, bu arayışları paraya dönüştüren girişimci ruhlu yeni yetme bir gencin öyküsünü anlatıyor. Binlerce yıldır damıtılarak sonraki kuşaklara aktarılan saf ve özgün Anadolu kültürünün kuşaklar arasındaki geçişlerinin bugünlere kadar nasıl ulaştığına da dikkat çekiyor.

Sen Benimsin (A Bigger Splash)

Luca Guadagnino’nun yönettiği ve Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts ile Tilda Swinton’un oynadığı Sen Benimsin (A Bigger Splash), Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyaca ünlü bir rock yıldızı olan Marianne, sevgilisi Paul ile yaz tatilini İtalya’da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirmektedir. Marianne’in eski sevgilisi Harry’nin baştan çıkarıcı güzellikteki kızı Penelope ile yaptığı beklenmedik ziyaret, bu dörtlü arasında aşk, kıskançlık ve sırlarla dolu hesaplaşmaların ortaya çıkmasına neden olur. Film, gerilimli atmosferi ve göz kamaştırıcı görüntüleriyle dikkat çekiyor.

Evrim (Evolution)

Lucile Hadzihalilovic’in yönettiği ve Max Brebant, Roxane Duran, Julie Marie Parmentier ile Mathieu Goldfeld’in oynadığı Evrim (Evolution), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



On yaşındaki Nicolas, yalnızca kadınların ve erkek çocuklarının barındığı bir adada annesiyle birlikte yaşamaktadır. Bir hastanede tüm erkek çocuklara gizemli bir tedavi uygulanmaktadır. Bu tedaviyi ve etraflarında olanları sorgulamaya başlayan Nicolas, annesinin kendisine yalan söylediğini fark eder. Bir gece annesini sahile kadar takip eder ve gördükleri karşısında büyük bir şok yaşar.


MURAT TOLGA ŞEN - iletişim: murattolga@gmail.com

Haftanın gösterime giren tüm filmlerinin tanıtıldığı ve yorumlandığı CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga ŞEN tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com, Beyazperde ve Box Office Turkey sitelerinden alınmıştır.