CineRadar
28 Eki 2016 09:40 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:35

Sinemalarda bu hafta: The Accountant, Julieta, Ekşi Elmalar...

Sinema gişeleri hareketlenmeye başladı. Yerli film istilası devam ederken gişe bombası yabancı filmler de bir bir vizyona giriyor.

Bu hafta Vizontele’nin yaratıcısından yine Vizontele tadında bir film var; Ekşi Elmalar… İddialı bir BKM projesi olan filmin, BKM’nin salonlar üzerindeki hakimiyeti sayesinde de iyi bir gişe yapacağını şimdiden öngörebiliriz ancak Yılmaz Erdoğan’ın romantik bir bakış açısıyla anlattığı bu doğu hikayesi yerinde saymaktan fazlası değil.

Çekileceği duyurulduğundan bu yana sürekli gündeme gelen ve tartışmalar yaratan film, Majid Majidi’nin yönettiği ve Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Mina Sadati ile Mohsen Tanabandeh’in oynadığı Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God) bu hafta gösterime giriyor. Film işçiliğiyle dikkat çekiyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Ekşi Elmalar

Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği ve Yılmaz Erdoğan, Songül Öden, Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı, Devrim Yakut, Ersin Korkut ile Fatih Artman’ın oynadığı Ekşi Elmalar, BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.



1970’li yılların sonunda Hakkari’de muhteşem bir elma bahçesi içindeki evde başlayan ve 1990’lı yılların sonunda Antalya’da son bulan hikâyesi ile Ekşi Elmalar, Türkiye’nin 30 yıllık yakın tarihini, Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı Belediye Başkanı Aziz Özay, eşi Ayda ve birbirinden güzel kızları Muazzez, Türkan, Safiye ve diğer fertleriyle, kalabalık bir aile hikâyesiyle beyazperdeye taşıyor.

Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God)

Majid Majidi’nin yönettiği ve Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Mina Sadati ile Mohsen Tanabandeh’in oynadığı Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God), Turkuvaz Medya Grubu tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, Hz. Muhammed’in doğumu ve 13 yaşına kadar devam eden süreci anlatıyor. Abraha’nın ordusuyla Mekke’ye yönelişi halkı tedirgin eder. Hz. Muhammed’in annesi Hz. Amine bu esnada hamiledir ve kaçıp dağlara sığınabilmesi mümkün değildir. Bu olaydan tam bir ay sonra, tüm âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz’in doğumu gerçekleşir.

Julieta

Pedro Almodovar’ın yönettiği ve Emma Suarez, Adriana Ugarte, Daniel Grao ile Inma Cuesta’nın oynadığı Julieta, Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Kocası Xoan’ın ölümünün ardından Julieta, kızı Antia ile Madrid’te yeniden bir hayat kurmaya çalışmaktadır. Ancak yaşadıkları acı, onları birbilerine yakınlaştırmak yerine uzaklaştırır. 18 yaşına kadar annesiyle yaşayan Antia, bir gün evi terk eder. Julieta kızını ararken, onun hakkında ne kadar az şey bildiğini keşfeder. Bir gün Antia’nın en yakın arkadaşı Bea’yle yolda karşılaşıp kızının yerini öğrendiğinde Julieta’nın geçmişine olan yolculuğu ve hesaplaşması da başlar.

Hesaplaşma (The Accountant)

Gavin O’Conner’in yönettiği ve Ben Affleck, Anna Kendrick, J. K. Simmons ile Jon Bernthal’ın oynadığı Hesaplaşma (The Accountant), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.



Christian Wolff, bir matematik dahisidir. Küçük bir kasabada bulunan muhasebe ofisinin arkasına gizlenen Christian, dünyanın en tehlikeli suç örgütlerinden bazıları için serbest zamanlı bir muhasebeci olarak çalışmaktadır. Hazine Bakanlığı’na bağlı olarak Ray King tarafından yönetilen Suç İnfaz Birimi’nin küçülmeye gittiği sırada, Christian Wolf da, robot teknolojileri üreten son sistem bir şirketle çalışmaya başlar.

Kubo ve Sihirli Telleri (Kubo and the Two Strings)

Travis Knight’in yönettiği ve Ege Gürel, Kadir Çermik, Burcu Başaran ile Bedia Öztep’in seslendirdiği animasyon film Kubo ve Sihirli Telleri (Kubo and the Two Strings), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.



Zeki ve iyi kalpli Kubo, Hosato, Akihiro ve Kameyo’nun da yaşadığı sahil kentinde insanlara hikâyeler anlatarak mütevazı bir hayat sürmektedir. Ama sessizliği, eski bir kan davasının peşine düşen kötü bir ruhu kazara çağırmasıyla bozulur. Artık kaçmak zorunda olan Kubo, güçlerini Maymun ve Böcek’le birleştirir. Ailesini kurtarmak ve samuray savaşçısı olan şehit babasının gizemini çözmek için sefere çıkar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.