CineRadar
22 Eyl 2016 22:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Sinemalarda bu hafta: Kovboyların dönüşü muhteşem olacak!

En iyi Western filmleri listelerine zorlanmadan giren Muhteşem Yedili ile yeni bir maceraya hazır mısınız? Son yıllarda yeni bir diriliş yaşayan Western sinemasının eli yüzü düzgün örneklerinden biri olan Muhteşem Yedili sıkı bir film…

Found Footage salgınına yol açan ve bütçesine oranla rekor hasılat elde eden Blair Cadısı da yıllar sonra yeni bir devam bölümüne kavuştu, bakalım ilk filmin etki alanına ulaşabilecek mi yoksa onun adını sömüren franchise bir iş mi?

Bu hafta bir sürü yerli film de gösterime giriyor, içlerinde Rauf ve Rüzgarda Salınan Nilüfer gibi ilgiye değer işler olsa da çöp yapımlara dikkat! Yılmaz Atadeniz ustanın jübile filmi olan İkimize Bir Dünya ise naif bir aşk hikayesi… Film aynı zamanda bugün 23. Adana Film Festivali kapsamında gösterildi, filmden sonraki ekip söyleşisinin moderasyonunu yapma onuru da benim oldu, sevinçliyim.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Muhteşem Yedili

Antoine Fuqua’nin yönettiği ve Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke ile Vincent D’Onofrio’nun oynadığı Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sakin Rose Creek kasabasının umutsuz halkı, kendilerini korumak için yedi kanun kaçağıyla anlaşır. Ödül avcıları, kumarbazlar ve kiralık silahlı adamlardan oluşan bu grupta, Sam Chisolm, Josh Farraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez, ve Red Harvest yer almaktadır. Vahşi hesaplaşma için şehri hazırlarken, bu yedili kendilerini paradan daha fazlası için savaşırken bulurlar.

Blair Cadısı

Adam Wingard’nin yönettiği ve Brandon Scott, Callie Hernandez, Valorie Curry ile Corbin Reid’in oynadığı Blair Cadısı (Blair Witch), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Blair Cadısı efsanesinin üzerinden 20 yıl geçmiştir. James ve arkadaşları kameraları ile birlikte gizemin çözmek için aynı ormana girmeye cüret ederler. Başlarda grup gayet iyimserdir. Bölgenin yerlisi Lane ve Talia’nın karanlık ormandaki rehberlikleri sayesinde grubun umutları yükselir. Ancak gecenin çökmesi ile beraber tehditkâr varlıklarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Yavaş yavaş, efsanenin çok daha gerçek olduğunun farkına varırlar.

Saftirikler

Ali Erşen’in yönettiği ve Metin Zakoğlu, Selahattin Taşdöğen, Tuncay Bayazit ile Mehmet Kurt’un oynadığı Saftirikler, Dali Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Adana’da aynı mahallede yaşayan dört kafadar arkadaş, kısa yoldan para kazanmak için yaptıkları türlü türlü mücadeleler neticesinde başarıya ulaşamamışlardır. Bu istekleri ne kadar kendileri için olsa da, bir taraftan da mahallelerinde yaşayan Murat’ın MS hastalığının tedavisi için mücadele vermektedirler. Son çare olarak ellerine tesadüf eseri geçen haritadaki hazineyi bulmaya çalışırken, başlarından trajikomik hikâyeler geçer.

Çok Uzak Fazla Yakın

Türkan Derya’nın yönettiği ve Burcu Biricik, Özgür Çoban, Alican Yücesoy ile Metin Coşkun’un oynadığı Çok Uzak Fazla Yakın, Ateş Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ne bir türlü başlayabilen, ne de bitebilen Aslı ile Cem’in tutkulu aşkının hikâyesi. İki üniversiteli gencin tanışmalarının ardından yaşadıkları büyük aşkları ve iniş çıkışları seyirciyi derin duygulara sürükleyecek.

Rüzgarda Salınan Nilüfer

Seren Yüce’nin yönettiği ve Songül Öden, Tolga Tekin, Tülay Günal ile Eraslan Sağlam’ın oynadığı Rüzgarda Salınan Nilüfer, Mativa Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Orta yaşlardaki Handan ve Korhan çifti İstanbul’un zengin semtlerinden birinde yaşamaktadır. Handan kendine sürekli uğraşlar bulmakta, eşinden de destek beklemektedir. Korhan ise bu hevesleri ciddiye almamayı öğrenmiştir. Kocasından destek bulamayan Handan içindeki boşluğu doldurmak için yazar arkadaşı Şermin’e özenir ve yazarlığa niyetlenir. Handan’ın bu arzusu kıskançlığa dönüşür ve iki aile arasındaki mevcut dengeyi bozmaya başlar.

Leylekler

Nicholas Stoller ile Doug Sweetland’ın yönettiği ve Harun Can, Melissa Melis Toklu, Ali Çorapçı ile Nüvit Candaner’in seslendirdiği animasyon film Leylekler (Storks), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Junior, bir internet satış şirketinin üst düzey teslimat görevlisidir. Tam terfi etmek üzereyken, Bebek Yapım Makinesi’ni yanlışlıkla çalıştırarak, sevimli mi sevimli kız bir Bebek üretir. Junior ve tek insan arkadaşı Tulip, patron fark etmeden bu sorun yumağını teslim etmek için zamana karşı yarışmalıdır. Bu vahşi yolculuk, leyleklerin dünyadaki gerçek görevini tekrar gündeme getirecek yararlı bir yolculuktur.

Rauf

Barış Kaya ile Soner Caner’in yönettiği ve Alen Gürsoy, Şeyda Sözüer, Zeyno Ubic ile Muhammed Ubic’in oynadığı Rauf, Peri Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, görünmez bir savaşın gölgesinin düştüğü bir köyde yaşayan 9 yaşındaki küçük Rauf’un, kendini ustasının 20 yaşındaki kızına karşı büyük bir platonik aşkın içinde bulmasıyla başlayan pembeyi arayışının öyküsü. Pembe, yaşanması hayal edilen aşkların, ve barışın rengidir. Rauf, sevdiği kızı mutlu etmek adına pembeyi aramaya başlamıştır. Ancak gri dünyasında çıktığı pembe yolculuğunda, siyahı ve beyazı da öğrenmek zorundadır.

İkimize Bir Dünya

Yılmaz Atadeniz’in yönettiği ve Erkan Meriç, Yağmur Aydan, Köksal Engür ile Zeki Şen’in oynadığı İkimize Bir Dünya, Atadeniz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Burgazada’da geçen hikayede Berber Dimitri, emekli memur Ali Rıza Efendi’nin emeklilik yıllarında ailesiyle çektiği geçim sıkıntıları, kızı Melek ve diğer çocuklarının hayatı çerçevesinde Melek'in kuaförlüğü etrafında gelişen olaylar anlatılır. İki ayrı öykü merkezindeki karakterleri üçüncü bir öyküde bağlayan film dram türü bir yapım.

Ot

Burak Donay'ın yönetmenliğini yaptığı Ot'un başrollerinde ise Erkay Yavuz, Erol Koçan, Melike Kurt gibi isimler yer alıyor.



1999 yılında bir Anadolu mezrasında yaşayan Şeref, kas erimesi hastası karısını ve üç çocuğunu geçindirmek için dağlardan şifalı otlar toplayarak geçinmeye çalışmaktadır. Kendisini yaşama bağlayan en büyük umudu çocuklarının okuyup kurtulmalarıdır. Şeref, çocuklarını uzakta olan okula yorulmadan ve vaktinde yetiştirebilmek için eşek almaya karar verir ve satıcıyı dinleyip kredi kartı alarak eşek alır.

Gece Seansı

Gece Seansı, "Gerçek Evden Kaçış Oyunu" oynanan bir evde, her şey çok keyifli giderken, evdeki hayali senaryonun gerçeğe dönüşmesiyle başlayan bir kabusu ele alıyor.



Evden kaçış oyunlarına tutkun iki eski dost, tüm varlıklarını ortaya koyarak bu iş için müstakil bir ev tutarlar. Evin keşfedilmemiş bir odasını bulmalarıyla, farkında olmadan laneti serbest bırakırlar. Eve gelen son Gece Seansı müşterileri istemedikleri bir olaydan dolayı gizemli, gerilimli ve korku dolu anlar yaşarlar. Farklı kültürlere ait doğaüstü güçlerin karşılaşması, bu evdeki bulmacaları çözmenize yardımcı olabilecek mi?

Müthiş Bir Film

Reklam yönetmeni Emir Khalilzadeh'in hikâyesini yazıp yönettiği Müthiş Bir Film, arzuladıkları filmi yapmak uğruna savaşan bir ikiliyi ele alıyor.



İki çocukluk arkadaşı Ali Kemal ile Vahi'nin tek amacı arzuladıkları filmi tamamlayabilmektir. Bu uğurda her şeyi göze alan ikili, Yeşilçam'ın içerisine girdikçe işlerinin o kadar kolay olmayacağını anlarlar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.