CineRadar
05 Ağu 2016 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:26

Sinemalarda bu hafta: Karanlık Sular’da denize girmeyin!

Yine bir Cuma gününde birlikteyiz. Buhafta tam 7 yeni film gösterime giriyor, en dikkat çekenleri ise Jaws’tan bile inatçı bir köpekbalığına sahip Karanlık Sular ve Nicolas Winding Refn’i yönettiği Neon Şeytan…

Bu ikisini mutlaka izleyin diye tavsiye ettikten hemen sonra, dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Karanlık Sular

Jaume Collet Serra’nın yönettiği ve Blake Lively, Oscar Jaenada, Brett Cullen ile Sedona Legge’in oynadığı Karanlık Sular (The Shallows), 05 Ağustos 2016’da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sıkı bir gerilim filmi olan Karanlık Sular’da (The Shallows), Nancy Adams (Blake Lively) gözlerden uzak bir kıyıda sörf yaparken kendisini bir büyük beyaz köpekbalığının avlanma sahasında bulur. Kıyıdan sadece 180 metre açıkta olmasına karşın, hayatta kalmanın Nancy Adams’ın yaratıcılığını, pratik zekâsını ve dayanıklılığını oldukça becerikli kullanmasını gerektiren tam bir irade sınavı olduğu anlaşılacaktır.

Neon Şeytan

Nicolas Winding Refn’nin yönettiği ve Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone ile Bella Heathcote’un oynadığı Neon Şeytan (The Neon Demon), 05 Ağustos 2016’da M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Neon Şeytan, Los Angeles’ta modellerin dünyasını mercek altına alıyor. Jesse, mankenlikte başarıyı yakalayıp yıldız olma hedefiyle Los Angeles’a gelmiştir. Kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlar. Genç model, Los Angeles’ta hayatının en parlak günlerini yaşarken, tanıştığı bir grup manken arkadaşının hırsı ve güzellik saplantısı, Jesse’yi geri dönüşü olmayan bir çıkmaza sürükler.

Kabustan Gelen

Mike Flanagan’ın yönettiği ve Kate Bosworth, Thomas Jane, Annabeth Gish ile Dash Mihok’un oynadığı Kabustan Gelen (Before I Wake), 05 Ağustos 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Jessie ve Mark Hobson küçük oğulları Sean’ı kaybettiklerinden beri zor bir ilişki yaşamaktadırlar. Bir çocuk sahibi daha olamadıkları için evlat edinmeye karar verirler. Çift, annesini pankreas kanserinden kaybetmiş olan 8 yaşındaki Cody’i evlerine getirirler. Cody çok tatlı, sevecen ve zeki bir çocuktur ancak bir tek garipliği vardır. Uyumamak için elinden gelen herşeyi yapmaktadır.

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı

Chris Renaud ile Yarrow Cheney’in yönettiği ve Eric Stonestreet, Kevin Hart, Ellie Kemper ile Lake Bell’in seslendirdiği animasyon film Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (The Secret Life of Pets), 05 Ağustos 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Illumination Entertainment ve Universal Pictures, birlikte hayata geçirdikleri beşinci animasyon filmleri Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı’nı gösterime sundu. Siz evden çıktıktan sonra çok sevdiğiniz evcil hayvanlarınızın ne yaptıklarını hiç merak ettiniz mi? Bu komedi filmi, evcil hayvanların sahipleri her gün okula ya da işe gittikten sonra sürdükleri sevimli hayatı konu alıyor.

Emanet

Emre Yalgın’ın yönettiği ve Tayanç Ayaydın, Turgay Aydın, Elena Viunova ile Koray Şahinbaş’ın oynadığı Emanet, 05 Ağustos 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla Tünel Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, hem adaletin hem de emanetin peşinde olan bir güvenlik görevlisinin hikâyesini anlatıyor. Bir sitede çalışan Mirza, sitede işlenen bir cinayetin ve tek görgü tanığı küçük kızın kaçırılması sonrası mafya ile amansız bir mücadeleye girişir. İlk başta polisin ve mafyanın ciddiye almadığı Mirza hızla mafyayı çökertirken olaylar gittikçe derinleşir ve düğüm çözüldükçe aslında herkesin göründüğünden farklı olduğu ve ilişkilerin çarpıklığı ortaya çıkar.

Kurtarıcı

Steven C. Miller’in yönettiği ve Kellan Lutz, Bruce Willis, Gina Carano ile Olga Valentina’nın oynadığı Kurtarıcı (Extraction), 05 Ağustos 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Harry Turner tıpkı babası Leonard gibi bir CIA ajanıdır. Ancak CIA’deki üstleri onun bir türlü sahada çalışmasına izin vermemektedir. Bir gün CIA Harry’nin babası Leonard’ın kaçırıldığına dair bir video alır. Teröristler istedikleri bilgiye ulaşamazlarsa Leonard’ı öldüreceklerdir. Harry Turner, bu işe dahil olmadığını ve ajanların babasını kurtarmayacaklarını öğrendiğinde ani bir karar verir ve kendi kurtarma operasyonunu kendisi yapmaya karar verir.

Hayran

Maneesh Sharma’nın yönettiği ve Shah Rukh Khan, Sayani Gupta, Joelle Koissi, Lee Nicholas Harris, Halima Nagori, Mariola Jaworska, Chris Martin Hill, Paul Blackwell, Glenn Webster, Zachary Coffin ile Gioacchino Jim Cuffaro’nun oynadığı Hayran (Fan), Bollywood Rüzgarı tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hindistan’ın en ünlü film yıldızı Aryan Khanna’nın en büyük hayranı olan Gaurav, Aryan Khanna’nın yaş günü kutlamalarında bulunmak üzere Mumbai şehrine gitmeye karar verir. Ancak Gaurav’ın yaptığı hesaplar tutmaz ve işler tamamen sarpa sarar; Gaurav’ın başına gelmedik macera kalmaz.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.