CineRadar
16 Eyl 2016 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:32

Sinemalarda bu hafta: Das Borak kahkaha attıracak

16 Eylül 2016’yı Tarık Akan’ı kaybettiğimiz gün olarak hatırlayacağız artık. Türk sinemasının en kıymetli oyuncularından biri olan Tarık Akan 66 yaşında hayatını kaybetti. Çok yönlü oyunculuğu ve devrimci kişiliğiyle öne çıkan aktörün ölümü ülkeyi yasa boğdu.

Yine de hayat devam ediyor ve bu hafta 3 yeni film gösterime giriyor, bayram sonrası ve okullar açılmadan hemen önceki hafta olduğu için vizyon daralmış durumda. Elimizde bir Yavuz Seçkin komedisi olan Das Borak, suç dünyasına dalan Köstebek ve festivallerde gösterilip beğeni toplayan Kalandar Soğuğu var. Asıl film yağmuru ise bir hafta sonra başlayacak.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Yıldızlar da Kayar: Das Borak

Levent Görgeç’in yönettiği ve Yavuz Seçkin, Altan Gördüm, Altan Erkekli ile Ali Erkazan’ın oynadığı Yıldızlar da Kayar Das Borak, 16 Eylül 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla Seçkin Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.



Bekir ve Tayfur işleri ters giden iki kardeştir. Kurdukları Cast ajansıyla küçük çaplı organizasyonlara oyuncu ve dansçı göndermektedirler. Fakat işler istedikleri gibi gitmemektedir. En sonunda ses getirecek bir projeye imza atmaya karar verirler. “Ünlülerin Benzerleri Yarışması” adında bir yarışma düzenlerler. O sırada ünlü mega star Das Borak’ın tükenmişlik sendromuna yakalandığına dair bazı haberler çıkar.

Köstebek 

Daniel Ragussis’in yönettiği ve Daniel Radcliffe, Toni Collette, Tracy Letts ile Devin Druid’in oynadığı Köstebek (Imperium), 16 Eylül 2016′da Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmdom Media tarafından vizyona çıkarıldı.



Bir FBI ajanı olan Nate, sivil kılığına girer ve bomba tezgahı planlayan bir terörist kumpasını ortaya çıkarmak için beyaz üstünlük yanlısı bir gruba katılır. Parlak ve geleceği olan analist yeni bir kimliğe bürünmenin zorluğuyla karşı karşıya gelirken gerçek prensiplerini korumaya çalışarak beyaz üstünlüğünün tehlikeli yer altı dünyasında yolculuğa çıkar. Fakat Dallas’a ulaşmak için Nate sandığından daha alternatif bir evrene girmek zorunda kalır.

Kalandar Soğuğu

Mustafa Kara’nın yönettiği ve Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet’in oynadığı Kalandar Sogugu, 16 Eylül 2016′da M3 Film dağıtımıyla Kara Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Karadeniz’in bir dağ köyünde,yaşayan Mehmet, günlük ihtiyaçlarını temin ederken, diğer yandan dağlarda maden rezervi aramaktadır. Zamanla umutsuz bir çabaya dönüşen maden arama fikri Mehmet’in duyduğu bir haberle yerini yeni bir maceraya bırakır. Mehmet, Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine katılacaktır. Sıradan bir mücadele gibi görünen bu hikâyenin arka planında, doğa, insan ve hayvan ilişkisinin naif bir portresi çiziliyor.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.