Gündem
25 Oca 2016 12:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

'Sinemada patlamış mısır yemek yasaklansın' kampanyası başlattı

İngiltere'de yaşayan bir adam, sinema salonlarında tüketilen patlamış mısırın yasaklanması için bir kampanya başlattı.

1990’ların başında sinema salonlarında tüketimi hızla yaygınlaşan patlamış mısırın, İngiltere’deki film salonlarında tüketilmemesi için bir kampanya başlatıldı. Mike Shotton isimli 39 yaşındaki adam, mısırın kokusunun ve tüketilirken çıkan sesin film izleme keyfini kaçırdığını söyleyerek, film salonlarında mısır satışının sonlandırılması için çalışmalara başladı.

SWSN’de yer alan habere göre, 2015’in son ayında tüm dünyada gösterime giren Star Wars: Force Awakens’ın gösteriminden sonra kampanyayı başlatma kararı alan Shotton, yalnızca sinema salonlarını ikna etmeye çalışmakla kalmıyor, hükümetinde bu konuda katı adımlar atması için çabalıyor. Star Wars gösterimi için uzun süredir bekleyen Shotton, kendisi gibi filmi dikkati dağılmadan izlemek isteyecek pek çok hayranın olduğunu bildiğini ancak salondaki patlamış mısır sesi yüzünden bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

Mısır sesinin kendisini küçüklüğünden beri rahatsız ettiğini söyleyen Shotton, bağımsız yazarlık yapıyor. ‘Bulunduğum ortamda arka planda bir ses olunca yalnızca ona odaklanıp, onu duyan biriyim’ diyen adam, yürüttüğü çalışma için bir video da hazırladı. Shotton’ın 32 yaşındaki eşi Maria da eşinin başlattığı bu kampanyada koordinatör olarak çalışarak destek veriyor. Çiftin internetteki imza kampanyasına şu ana kadar 456 kişi katıldı.

Shatton kampanyası konusunda oldukça gerçekçi beklentileri olduğunu söylüyor. Bu kampanya yeterince ilgi görüp fazla miktarda imza toplarsa, bir başka kampanya daha başlatıp, konunun hükümet tarafından değerlendirilmesi için bir yol açmış olabileceğini söylüyor.

Ancak Shotton’ın aksine, sinema salonlarında patlamış mısır tüketiminin yasaklanmasını istemeyenler de var. Üstelik bu gruptakiler de Shatton’ın bu kampanyasına sessiz kalmak yerine, karşı bir kampanya açarak sinemada mısır satışının yasaklanmasını engelleyecek bir imza kampanyası da açtılar.