Gündem
09 Oca 2019 16:54 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 16:57

Sinemada krize çare teklifi komisyonda kabul edildi

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi

Meclis Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşmeleri süren teklifin "Sinemasektöründe yapımcılar ile salon işletmecileri arasındaki promosyon krizine çare olacağı" belirtilen 8. maddesi komisyondan aynen geçti.

Buna göre; salon işletmecileri, izleyici sayısının artırılmasına yönelik kampanya ve toplu satış faaliyetlerini ancak film yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile yapılacak sözleşmeler aracılığı ile gerçekleştirebilecek.

5 DAKİKAYI AŞMAYACAK

Sözkonusu madde uyarınca salon işletmeleri, film gösterimleri ile ilgili bilgileri bakanlığa iletmek üzere bakanlıkça belirlenen donanım ve yazılımı işler halde bulundurmakla yükümlü olacak. Aynı madde uyarınca sinamalarda film öncesi gösterilen reklamların süresi 10 dakikayı geçemeyecek. Fragman gösterim süresi de 5 dakikayı aşamayacak. Film gösterim arası da 15 dakikayı aşmayacak.

KALAN MADDELER AYNEN GEÇTİ

Promosyon krizine son verecek maddenin kabulünün ardından teklifin kalan maddeleri komisyondan jet hızıyla ve aynen geçti. AK Partili Mehmet Akif Yılmaz, yapılan düzenlemelerin ardından bilet fiyatlarının artabileceğine ilişkin sektörden gelen uyarıları anımsatarak, bakanlık ve teklif sahibinden bu yönde çalışma yapmalarını istedi.