Gündem
04 Eki 2016 14:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Sinema Terspektif Dergisi'nden saygı kapağı!

Sinema Terspektif, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz ustalar; Vedat Türkali ve Tarık Akan’ın vedasına saygı kapağı ile çıktı.

Esma Belgin Özdemir ve Onur Kutlu öncülüğünde, güçlü kalemlerin bir araya gelerek hazırladıkları aylık sinema dergisi Sinema Terspektif, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz ustalar; Vedat Türkali ve Tarık Akan’ın vedasına saygı kapağı ile çıktı.

‘Tarih bize ‘kaybedenler’ ve ‘kazananlar’ olduğunu gösteriyor. Tarih, uğrunda savaşılan davalara aldırmaz; tarih, yalnızca sıra kimde, ona bakar. Soruyorum size, dostlarım, basit bir soru soruyorum size: bugün sıra kimde?’ der Leonard Cohen… Sıra hep birilerine gelir. Görkemli ya da görkemsiz, kaybeder insan.

Geçtiğimiz ay bizim de hüzünle kaybettiklerimiz vardı; Vedat Türkali ve Tarık Akan. Bu iki usta Ekim sayımızda unutulmadı. Ehil yönetmenlerden; David Fincher ve Tim Burton da detaylı incelenen dosyalarımızda yer aldı.

‘Kitap gibi dergi’ Sinema Terspektif’te bu sayıda ayrıca; Julieta, The Light Between Oceans, Don’t Breathe, Look Who’s Back?, Paradise Now, Downfall, Arrêtez Moi, Deli Deli Olma, Fargo, Network, Profondo Rosso ve Bir İntikam Meleği-Kadın Hamlet filmlerini okuyabilirsiniz.

Genç oyuncular; Reha Beyoğlu, Semra Güzel ve Yönetmen Hacı Mehmet Duranoğlu bu ay ağırladığımız konuklarımız…

Bahar bir otopsi gibidir. İlki de sonu da… İyi seyirler, anlamlı okumalar…