Gündem
11 Eki 2012 23:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

SİNEMA MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN SABAH YAZARINA İLYAS SALMAN TEPKİSİ!

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in köşe yazısında İlyas Salman'a verilen 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü eleştiren ifadelere yer vermesi, sinema meslek örgütlerinin tepkisine neden oldu.

Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası (Oyuncular Sendikası), Oyuncular Meslek Birliği ve Sinema Emekçileri Sendikası, Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in köşe yazısında ''Yaşam Boyu Onur Ödülü'' alan oyuncu İlyas Salman'a yönelik ifadelerini kınadı.

Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Memet Ali Alabora, Oyuncular Meslek Birliği Başkanı Janset Paçal ve Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı Zafer Ayden imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ''Yaşam Boyu Onur Ödülü'' alan İlyas Salman'a yönelik Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in yazısı hatırlatıldı.

Yükselir'in yazısında festival yönetiminin bu tercihi nedeniyle ''kepazelikle'' suçlandığı belirtilen açıklamada, ''İlyas Salman'ın kişiliğine yakışıksız ve küstah bir üslupla saldırılmasını kınıyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu görüşlere verildi:

''Son birkaç ayda giderek artan kin ve nefrete bulanmış eleştiri üslubunun sanata ve sanatçıya sıçratılmasını reddediyoruz. Meslektaşlarımızın bireysel veya politik niteliklerinden dolayı sanatçı kimliklerinin yıpratılmak istenmesini kabul etmiyoruz. İlyas Salman, sanata ve sanatçıya hakkıyla değer verildiği söylenemeyecek ülkemizde, yaşamını tiyatro ve sinemaya adamış pek çok değerli sanatçımızdan biridir. Sadece onun değil, yine bu ülkede gazetecilik mesleğini binbir baskı ve güçlük içinde onuruyla sürdüren gazetecilerin onuru da bizim onurumuzdur.''