Medya
22 Mar 2018 08:06 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:06

Sinem Kobal, Mehmed dizisinin galasına neden katılmadı?

Kenan İmirzalıoğlu, Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin galasına yalnız katılmıştı.

Kanal D'nin O3 Medya imzakı iddialı dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi, ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu Mehmed için düzenlenen galaya yalnız katıldı. Sinem Kobal'ın o geceye neden katılmadığı, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde açıkladı.

İşte Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından "'Mehmed' dizisi nasıl başladı?" başlıklı o bölüm:

Yılın en iddialı ve pahalı dizisi ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’, nihayet başladı. O3 Medya’nın çektiği diziyi, Kanal D’nin yöneticileri, davetlileri ve ‘Mehmed’in ekibiyle izledim. İlerleyen dakikalarda salondakilerden bir kısmı perdeye bakmak yerine cep telefonlarıyla ilgilenirken, garsonların çoğu pür dikkat diziyi seyretti.

44’ündeki Kenan İmirzalıoğlu’nun 20’li yaşlardaki Fatih’i oynamasına yapılan haklı itirazlar bir yana, görsel efektleri, temposu ve müzikleriyle ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ni beğendim.

İstanbul’u fethederek çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed rolü, İmirzalıoğlu’nun üstüne biçilmiş kaftan gibi oturdu. Onun müthiş bir performans sergilediği dizide üstlendikleri rollerin hakkını ziyadesiyle veren çok oyuncu vardı. Gürkan Uygun, sadece oyunu ve bakışlarıyla değil, ilginç bıyığıyla doğuştan Delibaş gibiydi.

Galada İmirzalıoğlu’nun eşi Sinem Kobal yoktu. Tebrik etmek için yanına gittiğimde ona, böylesine önemli bir gecede eşinin niye olmadığını sordum. Gülerek, “Biliyorsun genç bir eşim var abi. 20’lik dişiyle ilgili sağlık sorunu yüzünden gelmedi” dedi.

‘Kadın’, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ve ‘Ufak Tefek Cinayetler’ gibi üç dizinin reytingi paylaştığı bir salı akşamında ‘Mehmed’, üç kategoride de üçüncü oldu. Her dizinin ilk bölüm reytingi tanıtıma mal edilir, sonraki haftalardaysa projenin kendine.

Dizinin reytingi, haftaya yükselirse birkaç sezon sürer. Aksi takdirde sıkıntılı bir süreç başlar.