Gündem
04 Nis 2023 09:22 Son Güncelleme: 04 Nis 2023 14:08

Sinan Ateş cinayeti ile ilgili çok önemli gelişme! Savcı Ayhan Ay görevden alındı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in Ankara'da öldürülmesine ilişkin soruşturma halen sürüyor. Ateş'in faillerinin yakalanmasına ilişkin yürütülen dosyada bir iddia ortaya atıldı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada önemli bir gelişmenin daha yaşandığı ortaya çıktı. Ateş soruşturmasına bakan ve MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalanan Tolgahan Demirbaş’ı ikinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkarılan savcı Ayhan Ay’ın dosyadaki yetkileri kaldırıldı.
t24'te yer alan habere göre,  soruşturma, dosyaya sonradan görevlendirilen savcı Durmuş Ali Kaya ile Başsavcıvekili Durdu Özer tarafından yürütülecek.

Doç.Dr Sinan Ateş’in geçen 30 Aralık Cuma günü Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada, bugüne kadar aralarında tetikçi Eray Özyağcı ile Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma sürerken, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde gözaltına alındığı, ancak adliyeye getirilmeden savcılık kararıyla serbest bırakıldığı öğrenilmişti. 

GÖREVDEN ALINDI

Bir süre Başsavcıvekili Özer koordinatörlüğünde savcılar Kaya ve Ay tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. T24’ün edindiği bilgiye göre savcı Ay, dosyadaki yetkileri kaldırılarak, soruşturmadan alındı. Böylece dosyada görevli savcı sayısı ikiye düştü.