Gündem
15 Şub 2016 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Silivri'deki 'umut nöbeti'ni kimler devraldı?

Silivri önünde Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için tutulan nöbet bugün de sürdü.

Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu gazetecilere destek amacıyla tutulan, "Umut Nöbeti"nde bugün sırayı cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ile "Barış Meclisi" üyeleri aldı. Oğuz Güven, tüm yaşananlara rağmen, unutulmayacak şeyin, "haberin tutsak edilemeyeceği" gerçeği olduğunu söyledi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile diğer gazetecilere meslektaşlarının desteği devam ediyor. Bugünkü "Umut Nöbeti"ni, cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ile "Barış Meclisi" üyeleri tuttu.

Oğuz Güven, "İktidarlar hep yaşatılan acıları, yolsuzlukları, hırsızlıkları, savaş politikalarını unutturmaya çalışırlar. Bunu da, oluşturdukları biatçı medyasıyla, baskıyla, copla, hapisle, korku salarak yapmaya çalışırlar. Can Dündar ve Erdem Gül, kalemlerini satmadıkları, kalemlerini faili meçhul mezarlıklara gömmedikleri, gerçekleri yazdıkları, gerçekleri unutturmalarına engel oldukları için bugün Silivri Cezaevi’ndeler. H?l? anlamadıkları bir şey var; haber tutsak edilemez" diye konuştu.

Barış Meclisi üyesi Necmiye Alpay da, Can Dündar ve Erdem Gül’ün "siyasi tutuklu" olduklarını vurgulayarak, "Siyasi iktidar, özellikle demokratik muhalefete karşı topyekün bir saldırıya geçti. Bu arada da iyi gazetecileri kendine hedef alıyor. Galibakendi görüşleri ve amaçları dışında kalan herkese karşı ne yazık ki düşmanca bir politika güdüyor. Bu politikanın kurbanı olan 2 gazeteci, bence çok iyi gazeteciler. Türkiye’nin en iyi gazetecileri arasında oldukları için böyle hedef alındılar" dedi.