Gündem
03 Ara 2015 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Silivri'de umut nöbeti! Dün Mete Akyon bugün Doğan Satmış!

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek amacıyla dün başlatılan ‘umut nöbetini’ Doğan Satmış devraldı.

Dün usta gazeteci Mete Akyol'un başlattığı, Basın Konseyi'nin çağrısı ile devam eden Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü kapısı önündeki oturma eyleminde bugün sıra Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin yayın danışmanı Doğan Satmış'ın.

Satmış'ın eylemi Basın Konseyi tarafından şöyle duyuruldu:

Sandalye üzerindeki umut nöbetini, bu kez Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin yayın danışmanı Doğan Satmış tuttu.

Satmış, şunları söyledi;

“Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün, sadece gazetecilik yaptıkları halde başka suçlar gerekçe gösterilerek tutuklanması, özgürlüklerinin alıkonulması Türkiye’ye yakışmıyor. Böyle bir tutum bütün gazetecilere de, ‘Bazı şeyleri yazarsanız hapse girersiniz’ atmosferi yaratıyor. Sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklanan 30 gazetecinin bir an önce serbest bırakılması gerekir. Türkiye gibi demokrasi ve basın özgürlüğü geleneğine sahip bir ülke cezaevinde nöbet görüntülerini hak etmiyor. Birkaç yıl önce Nedim Şener’i de aynı cezaevinde ziyarete gelmiştim. Bir daha gelmem sanıyordum. Anlıyoruz ki, Türkiye’de pek bir şey değişmemiş.”