Gündem
08 Nis 2013 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

SİLİVRİ'DE BİBER GAZLI MÜDAHALE GAZETECİLERİ VURDU!

Ergenekon Davasını protesto eden göstericilere yapılan müdahale gazetecileri etkiledi.

Silivri’de görülen Ergenekon Davası’nı prtotesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda çok sayıda kişi sıkılan gazlı sudan etkilendi. Bazı gazeteciler baygınlık geçirdi.

GÖSTERİCİLERE POLİS VE JANDARMA MÜDAHALESİ
 
Ergenekon davası için Silivri Cezaevi önüne gelen grup, güvenlik güçleriyle tartıştı. Tüm uyarılara rağmen tutumlarında ısrar eden gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Duruşma salonuna yaklaşmak isteyen kalabalık 3 sıra halinde kurulan bariyerlerden 2 sırasını yıktı. Bunun üzerine jandarma ve polis, gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

BİBER GAZI DURUŞMA SALONUNDAKİLERİ DE ETKİLEDİ

Cezaevi önünde sıkılan gaz, rüzgarın da etkisiyle duruşma salonunun içine kadar girdi. Aralarında avukatların ve sanık yakınlarının da olduğu bazı kişiler fenalaştı. Olayları görüntülemek isteyen gazeteciler de baygınlık geçirdi. Barikatları geçemeyen ambulans baygınlık geçirenlere müdahale edemedi.

JANDARMA İLE AVUKATLAR ARASINDA ARBEDE

Salonun kapasitesi kadar izleyici içeri alındı. Diğer izleyiciler de salona alınılmamalarına tepki gstererek uzun süre jandarma ile tartıştı. Bazı avukatlar da vekalet ve yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadı. Bunun üzerine jandarma ve avuklar arasında duruşma salonun girişinde arbede yaşandı.

BİBER GAZI GAZETECİLERİ VURDU

Silivri Cezaevi önünde toplanan grupların, bariyerleri yıkarak duruşma salonuna doğru ilerlemesi üzerine önce jandarma ekipleri eylemcilere su sıkarak müdahale etti.

Grupların ilerlemesini devam ettirmesiyle birlikte polis çevik kuvvet ekipleri de devreye girdi. Gruplara gazlı su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Sıkılan gazlar yüzünden çok sayıda gazeteci ve güvenlik görevlisi etkilendi. Bir gazeteci baygınlık geçirerek yeğe yığıldı.

Gazeteciye ilk müdahalesi jandarma ve diğer gazeteciler tarafından yapıldı.