Gündem
19 Eki 2012 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

SİLİVRİ CEZAEVİNDEN GÖRÜŞLERİMİ AÇIKLAMAK ÜZERE SÖZ ALMIŞ BULUNUYORUM!

Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda Mustafa Balbay'ın mektubu okundu.

Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'na mektup gönderen CHP İzmir Milletvekili Balbay, "Silivri Cezaevinden görüşlerimi açıklamak üzere söz almış bulunuyorum" dedi.

TBMM Başkanvekili Gürdal Mumcu'nun başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak 3 milletvekilleri gündem dışı konuşma yaptı. Bunlardan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Silivri'de tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 197 Sıra Sayılı Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı için görüşlerini içeren mektubu okudu. "Silivri Cezaevinden görüşlerimi açıklamak üzere söz almış bulunuyorum" ifadesiyle başlayan Balbay mektubunda "insanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatarak, çalışma barışının sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Ardından CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve arkadaşlarının verdiği Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için Meclis Araştırması açılması önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülmeye başlandı. Önerge için söz alan Gök, Başbakanlığın AOÇ'nin topraklarını istila ettiğini iddia ederek, "AOÇ'nin, Atatürk'ün vasiyeti gereği, tarımsal sanayi ve tarım ürünleri odaklı kullanılmalıdır. Burası hükümetin, AK Parti'nin çiftliği değildir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'da, öneri lehine yaptığı konuşmada "Atatürk'ün emaneti AOÇ, bir çok iktidar tarafından amacı dışında kullanılarak, bu mirasa ihanet edilmiştir" derken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürt sorununun çözümüyle ilgili AK Parti ve CHP ile görüştüklerini, bir gün MHP ile de daha rahat bu konuları konuşmayı istediklerini söyledi.

Önerinin aleyhine söz alan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise son 10 yılda 18 bin 500 dekar arazinin ağaçlandırıldığına dikkat çekerek, AOÇ'nin "geçmiş yıllarda çıplak, boş, moloz yığınları haline gelen çiftliğin, şimdi ağaçlandırıldığını" ifade etti. Önerge yapılan açık oylamada, gündeme alınmadı. Daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısının 3.Bölümünden görüşülmeye başlandı. ANKA