Gündem
12 Kas 2011 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

SİLİVRİ CEZAEVİ'NDE AKIL ALMAZ SKANDAL!

Cumhuriyet'e bomba davasının sanığı ile Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'ı aynı koğuşa koymak istediler.

Ergenekon’dan tutuklu CHP’li milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay’ı ziyaret eden CHP heyetinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Silivri’de yaşadıklarını Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e anlattı.

Tekin, "Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlara cehennemi yaşatıyorlar" dedi. Tekin, Haberal ve Balbay’ın tek kişilik hücrelerde kaldığını anlatırken, Balbay’ın bu konudaki sözlerini de aktardı.

İşte o diyaloglar:

* Mustafa Balbay tek başına tutulmasına isyan etti. Sanki, yalnız kalmayı kendisinin özellikle istediği gibi yanlış açıklamalar yapılmasından yakındı.

BALBAY NEDEN TEK KİŞİLİK ODADA TUTULUYOR?
* Balbay’ın niçin tek kişilik odada tutulduğunu Adalet Bakanlığı yetkilileri, "Mustafa Balbay, cezaevi idaresine verdiği 03 Mart tarihli dilekçede tek kişilik odada kalmak istediğini belirtmiş, bu talebi sonrasında kurum idare ve gözlem kurulu kararıyla tek kişilik odada kalması kabul edilmiştir" deniliyor.

* Oysa, Balbay olayın çok farklı olduğunu söylüyor. Yanına daha önce verilen Doğu Perinçek’in 3 gün sonra alındığını, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayı ile ilgili olarak yargılanan sanığın verilmek istendiğini söyledi.

’İNSAN YALNIZ KALMAK İSTER Mİ?’
Cumhuriyet gazetesinin temsilcisi ve yazarı olarak, Cumhuriyet’e bomba atılmasından yargılanan kişinin odasına verilmek istenmesinden rahatsız olmuş ve can güvenliğini gerekçe göstermiş. Haksız mı? Böyle bir çirkinlik olur mu? Balbay, "İnsan yalnız kalmak ister mi? Ancak böyle bir durumla karşı karşıyayım. Bunu da herkes böyle bilsin" dedi.