Gündem
16 Eki 2013 18:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

SİLİVRİ CEZAEVİ MEZUN VERDİ; HANGİ YAZAR ÜNİVERSİTE MEZUNU OLDU?

Ergenekon davasından 29 yıl hapse mahkum olan yazar, cezaevinde üniversite bitirdi.

Altı yıldır cezaevinde yatan ve 29 yıl hapse mahkum edilen Ergenekon hükümlüsü yazar Ergün Poyraz, üniversite bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Poyraz, cezaevinde Avrupa Birliği ile ilgili bir kitap da kaleme aldı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve AKP’yi eleştiren kitaplarıyla tanınan ve Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan  Poyraz, cezaevine girdikten sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesindeki eğitimine devam etti ve mezun olarak diplomasını aldı. Diploma, cezaevindeki Poyraz’a ulaştırıldı.
 
Poyraz, mezuniyetinin ardından Avrupa Birliği hakkında bir kitap da kaleme aldı. Tanyeri Kitap’tan yayınlanan “Büyük Yalan, Büyük Düşman AB” adlı kitabın kapağında, 29 Ekim 2004'de Roma’da, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan, Papa'nı heykeli önünde AB Anayasasına imza atarken görülüyor. 
 
Poyraz kitabının önsözünde, ''Ülkemizdeki hainler baş tacı yapıldı, kahramanlar cezaevlerine yollandı. Zindanlar; PKK’ya dağları dar eden, Apo'yu ülkeye getiren, sorgulayan kahramanlarla doldu. PKK ve Öcalan, AB’nin emri ile baş tacı edildi. Kıbrıs sorununda Yunan ve Rum tezleri öne çıkarıldı. Adalarımız, başta Kardak olmak üzere sessizce Yunanlılara devredildi. . Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve Yüce Türk milletinin istikbali çok büyük tehlike içindedir. Tehlikeyi bertaraf edecek olanlar da yine bu halkın kendisidir” dedi.