Gündem
07 Ağu 2011 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

ŞİKEDE 'ASPARAGAS HABER' DEPREMİ! PEKİ HANGİ GAZETECİLER SUÇLANIYOR?

Şike faaliyetlerinde spor medyasındaki bazı gazetecilerin kullanıldıkları, yönlendirildikleri iddia edildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın liderliğinde şike yapmak amacıyla oluşturulduğu iddia edilen "suç örgütünün" şike faaliyetlerinde spor medyasındaki bazı gazetecileri kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıkları, yönlendirdikleri iddia edildi.

Bu örgütün özellikle Hürriyet gazetesi eski spor yazarı Sinan Engin, Akşam gazetesi spor yazarı Alaattin Metin, Sporx Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum, Fenerbahçeli yorumcu Ercan Saatçi’nin de aralarında bulunduğu bazı gazeteci ve yorumcuları kendi amaçları doğrultusunda yönlendirmeye ve haber yaptırmaya çalıştığı ileri sürüldü.
 

’SENİN KARDEŞİN YAPTIRIR İŞTE’


Sinan Engin’in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yönlendirmesiyle 22 Mayıs 2011 tarihinde Sivasspor-Fenerbahçe maçında Trabzonspor taraftarlarının Fener formalarıyla sahaya gireceği ve Fenerbahçe’nin hükmen yenilmesini sağlayacağına ilişkin bir haber yaptırması, polisin teknik takibine takıldı.

20 Mayıs 2011 saat 12.40’ta Sinan Engin’in Aziz Yıldırım’ı ’05.. ...1903 ’ numaralı cep telefonundan aradığı tespit edildi.

- Sinan Engin: Verdim gördün değil mi... Felaket manşet yaptırdım. Bi de bütün Trabzonlular falan Mehmet Aslan diyor ki ’baba’ diyor ’mail yağmuruna tuttular. Telefon... Felaket’ dedi. ’Küfür ediyorlar’ dedi.

- Aziz Yıldırım: Bakarım, okurum. Sağol. Eline sağlık teşekkürler.

- Sinan Engin: Senin kardeşin yaptırır işte.
 

MOSTUROĞLU’NDAN ISMARLAMA EMENİKE HABERİ


Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun, 25 Mayıs 2011 günü saat 14.00 sıralarında, ’Sporx Genel Yayın Yönetmeni’ Tahir Kum’u arayarak, "G.SARAY EMENİKE İLE HER KONUDA ANLAŞTI. Karabük ile her konuda anlaştı" diye asparagas haber yapmasını istediği polisin teknik takibiyle işte böyle tespit edildi:

- Şekip Mosturoğlu: Bana bir iyilik yapman lazım. ’GALATASARAY EMENİKE İLE HER KONUDA ANLAŞTI’ DİYE HABER YAPABİLİR MİSİN? Emenike ile ilgili Karabük ile her konuda anlaştı diye...

- Tahir Kum: He. Fenerbahçe’ye gün sayıyor. Zamanlama kötü oldu.

- Şekip Mosturoğlu: Çalım desen. Adnan Öztürk ve Ali Gürsoy şeyle Emenike ile ilgili Karabük ile her konuda anlaştı.

- Tahir Kum: Ali ve Adnan. Var mı öyle bir görüşme ? Şey yapma...

- Şekip Mosturoğlu: YOK, ÖYLE BİR ŞEY YOK. Büroya geçeyim anlatacaklarım var sana anlatırım.

- Tahir Kum: Bak Sezer’i NTV Spor alt yazı geçiyor.

- Şekip Mosturoğlu: Hiçbir şey yok Sezer ile ilgili.
 

AZİZ YILDIRIM, ALAATTİN METİN’E ’COLİN KAZIM’ HABERİ YAPTIRIYOR

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Galatasaray-Trabzon maçından 3 gün önce Galatasaray aleyhine haber yaptırmak için Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin’i cep telefonundan arayarak, Galatasaraylı Colin Kazım’ın, takım arkadaşlarına Trabzon’a karşı iyi oynamamalarını söylediği şeklinde haber yaptırmak istediği tespit edildi.

Aziz Yıldırım’ın, 7 Nisan 2011 günü 12.00 sıralarında Alaattin Metin’i cep telefonundan aradığı polisin teknik takibine takıldı:

- Aziz Yıldırım: Şu şeyi yazsana ya bu Kazım’ın şey yaptığını, sağda solda oyuncularla konuştuğunu ettiğini yaz. Trabzon’a karşı iyi oynamayacaklarını söylediğini yaz şunları tamam mı?

- Alaattin Metin: Yazayım.

- Aziz Yıldırım: Bu i...e o kaleciye şeye Ufuk’la Aydın’a söylüyormuş. Bunlara diyormuş oynamayalım falan diye. YAZIN BAKALIM BİR PATLASIN BAKALIM NE YAPACAKLAR!

- Alaattin Metin: Şimdi yazarım ben yazarım

- Aziz Yıldırım: Oyuncuların bir kısmının kafasına bunu sokmaya çalıştıklarını falan yazın.