Medya
20 Ağu 2021 10:44 Son Güncelleme: 20 Ağu 2021 11:10

Siirt’teki yarışma ile ilgili yeni gelişme! Medya Radar yazdı, ödüller sahiplerini buldu

Siirt Valiliği’nin DİKA desteğiyle düzenlediği yarışmadaki ‘ödül skandalı’nda yeni bir gelişme yaşandı. Kazananların paraları hesaplarına yatırıldı.

Haziran ayında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) desteğiyle Siirt Valiliği tarafından kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Mezopotamya’nın Gizemli Kenti Siirt 1. Foto Safari Fotoğraf Yarışması’nda ödül alanlar büyük hüsrana uğramış ve kazandıkları ödülleri 2 ay geçmesine rağmen teslim alamamıştı.

MedyaRadar’ın gündeme getirdiği ‘ödül skandalı’nın ardından bugün yeni bir gelişme yaşandı. Yarışmada dereceye giren katılımcıların ödül olarak kazandığı paralar hesaplarına havale edildi.

KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ödüllerin ulaştırılmasında yaşanan gecikmeye dair açıklama yaptı. “Ödüle layık görülen eser sahiplerinin bugüne kadar söz verilen ödüllere ulaşmasında yaşanan gecikmeden dolayı üzgünüz” diyen kurum, “Söz konusu gecikme nedeni organizasyon şirketinin taahhütlerini yerine getirmemesine bağlı işleyen süreçten kaynaklanmıştır. Ödüller hak sahiplerine ulaştırılmıştır” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye de bin lira ödül verileceği duyurulan yarışmada, ödüle layık görülen isimler paraları alamamış ve konuyu soracak muhatap bulamadıkları belirtmişti. Medya Radar ise bu gelişmeyi gündeme taşımıştı.