Televizyon
22 Eki 2011 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

SİHİRLİ ANNEM'DE NEDEN İSYAN ÇIKTI? HANGİ İSİMLER AYRILDI?

Eylül ayından başlayan yeni yayın döneminde ekranda peş peşe onlarca drama seyirciyle buluştu.

Haftalık dizi günlük olunca ana karakterler iki kat ücret istedi. Yapımcı maliyet nedeniyle kabul etmeyince Nevra Serezli, Gül Onat ve Süeda Çil diziden ayrıldı.

Eylül ayından başlayan yeni yayın döneminde ekranda peş peşe onlarca drama seyirciyle buluştu. Ancak dev kadro ve bütçelerle yola çıkan dizi yapımcıların büyük kısmı hayal kırıklığı yaşadı. Diziler tek tek final yapmaya başladı.

Bu sezon "İffet", "Umutsuz Ev Kadınları", "Kuzey Güney" ve "Bir Çocuk Sevdim"in dışında diğer dizilerin büyük kısmının ekran macerasının kısa ömürlü olacağı aşağı yukarı netlik kazandı. Bu arada bütçe sıkıntısı yaşayan bazı dizilerde de oyuncu tasarrufuna gidildi.

Geçen yaz başı 5 yıl sonra yenilenen kadrosuyla yeniden yayınlanmaya başlayan "Sihirli Annem", geçen ay 45 dakika halinde günlük diziye dönüştürüldü. Artık haftada toplam 225 dakika olarak ekrana gelmeye başlayan dizinin oyuncuları da yapımcı Süreç Film ile haftalık 90 ila 100 dakika için aldıkları bölüm ücretinin 2 katına çıkarılmasını istedi.

Ancak yapım şirketi ekonomik nedenlerden dolayı oyuncuların bu talebini yerine getiremeyeceğini belirtti. Bunun üzerine dizinin ana karakterlerinden Nevra Serezli, Gül Onat ve Süeda Çil projeden ayrıldı. Dizinin çocuk oyuncuları da okulları devam ettiği için günlük dizi temposuna ayak uyduramayınca bu sezon "Sihirli Annem"de yer alamamışlardı.

10. bölümde rolü bitti

Öte yandan bu sezon 5 dizi ile sahaya çıkan Gold Film'in FOX için hazırladığı "Zehirli Sarmaşık"ın Engin'i Orhan Kılıç'ın da rolü 10. bölümde bitirildi. Reytingleri beklentiyi karşılamayan ve 12. Bölümde final yapacak dizide Yeşim Büber ve varlığından habersiz olduğu kızı Yakut'u canlandıran Aslı Tandoğan'ın aşkı arasında kalan Kılıç, yapımcı Faruk Turgut'un yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Dizinin önümüzdeki 2 bölümü Kılıç olmadan devam ettirilecek. Usta yapımcı Faruk Turgut dizinin çekimleri için geçen yaz yurtdışından sinema filmlerinde kullanılan Alexa kamerası getirtmişti.