Sığınmacıların dönüşüne Halep modeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile sığınmacıların yurtlarına dönüşün Halep modeli uygulanacak. Bu modele göre güvenli bölgelerde işletmeler açılacak, eve dönene iş imkanı sağlanacak. Türkiye'nin sığınmacı ve kaçak göçmenler ile ilgili sorunların tamamen ortadan kalkması için kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Uygulanması planlanan projenin detayları belli oldu.

Sığınmacıların dönüşüne Halep modeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi… - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Suriyeli sığınmacılar ve kaçak göçmenler ile ilgili eş zamanlı bir çalışma yürütülüyor. Suriyelilerin dönüşü için "Halep modeli"nin devreye sokulması planlanıyor.

113
Sığınmacıların dönüşüne Halep modeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi… - Sayfa 2

MEKANİZMA KURULACAK

Türkiye'nin sığınmacı ve kaçak göçmenler ile ilgili sorunların tamamen ortadan kalkması için kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Sığınmacıların geri gönderilmesi ve düzensiz göçle mücadele konusunda AK Parti genel merkez, grup ve İçişleri Bakanlığı arasında üçlü bir mekanizma oluşturuldu. Bu mekanizma sayesinde hem uygulama hem de yasal adımlar hızla atılacak.

213
Sığınmacıların dönüşüne Halep modeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi… - Sayfa 3

Sabah’taki habere göre Suriyeli sığınmacılar ve kaçak göçmenler ile ilgili yeni modelin detayları şöyle:

313
Sığınmacıların dönüşüne Halep modeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi… - Sayfa 4

İSTİHDAM İMKANI SAĞLANACAK

Suriyelilerin dönüşü için öncelikli olarak orada barınma ve istihdam sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Barınma için Katar ile ortak konutlar yapılıyor.

413