Gündem
01 Şub 2021 15:57 Son Güncelleme: 01 Şub 2021 15:59

Sigara ve alkolle ilgili yeni yasaklar geliyor

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, alkol ve tütün bağımlılığına karşı yeni yasaklar getirileceğini söyledi. Buna göre, alkol ve tütün reklam panolarıyla dükkân isimlerinde bazı yasaklar olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sigara ve alkolle ilgili yeni yasakların geleceğini söyledi.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Oktay, başkanı olduğu Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diye belirtti.

Oktay’ın açıklamalarına göre alkol ve tütün mamulleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçilecek. Bu yıl ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacak.

Ayrıca tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini güvenli internet hizmeti ile başlatacak. Siber zorbalık ve dijital kumara yönelik önlemler artırılacak.

BMYK, 14 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında yeniden oluşturulmuştu.