Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber!

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarının düşmesini bekleyen yurttaşlar için sektör temsilcilerinden üzen bir haber geldi. Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, "Çip ve kablo tedarikindeki sıkıntıların artmasının yanı sıra hammadde fiyatlarındaki rekor fiyat artışlarının da sektörü zorlayacağı bir yıl olacak" dedi.

Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber! - Sayfa 1

Pandemi ile başlayan çip krizinin ardından Ukrayna-Rusya savaşının etkileriyle baş etmeye çalışan otomotiv sektörünü daha da zor günler bekliyor. 

115
Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber! - Sayfa 2

Küresel otomotiv üretimindeki tedarik krizi büyürken sektör temsilcileri sıfır ve ikinci el araba almak isteyen vatandaşlar için kötü bir haber verdi. Küresel araç üretiminde 5 milyon adetlik kayıp beklenirken, Türkiye’de de markalar satış hedeflerini düşürmeye başladı.

215
Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber! - Sayfa 3

Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel'in haberine göre, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, savaş nedeniyle 2022’ye bakışla ilgili bütün denklemin değiştiğini ifade ederek, “2022’nin başında pandeminin biteceğini, çip krizinden kaynaklı arz sorunun her çeyrekte biraz daha azalarak yılsonunda tamamen çözüleceğini öngörüyorduk. 

315
Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber! - Sayfa 4

2022’de pazarda belirleyici unsurun kur olacağını düşünüyorduk. Ancak, Rusya-Ukrayna savaşı yeni bir parametre olarak denkleme girdi. Savaşın birçok hammaddede tedarik krizi yaratması ve ekonomik büyümeyi aşağı çekiyor olması gibi nedenlerle 2022 zor geçecek” dedi.

415