Sıcak yemek yemek isterken ölmeyin! Bu 7 besin tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor

Uzman doktorlar çok ciddi uyarıda bulundu. Bazı besinler ısıtıldığında adeta zehre dönüşüyor. Peki ya ikinci kez ısıtıldığında sağlık sorunlarına sebebiyet verebilecek besinler nelerdir? İşte ısıtıldığında zehre dönüşen 7 besin!

Sıcak yemek yemek isterken ölmeyin! Bu 7 besin tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor - Sayfa 1

ISPANAK: Kış aylarının olmazsa olmazı ıspanak çeşitli vitamin, mineral ve temel besin öğeleri içeren besin değeri zengin yeşil yapraklı bir sebzedir. İçerdiği A,C, K, B vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, demir mineralleri ve diyet lifi nedeniyle kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlar, kabızlığı önler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Mevsiminde tüketilmesini önerdiğimiz ıspanak pişirilmeden önce sirkeli su ile iyi bir şekilde yıkanmalı tüketebileceğiniz miktar kadar pişirilmeli. Pişirilen ıspanak yemeğinin tekrar ısıtılması sakıncalıdır. İçerdiği nitrat maddesinin tekrar ısınmasıyla nitrite ve nitrozaminlere dönüşmesi ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabilmektedir.

17
Sıcak yemek yemek isterken ölmeyin! Bu 7 besin tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor - Sayfa 2

YUMURTA: Sabah kahvaltıların vazgeçilmezi protein kaynağı yumurta tekrar ısıtılmaması gereken besinler arasında yer almaktadır. Yumurta, yumurta içeren yemekler ve sosların tekrar ısıtılmasıyla yumurtanın protein yapısı parçalanır ve içerisindeki su miktarı azalmaktadır bununla birlikte gıda zehirlenmesine sebep olabilmektedir. 

27
Sıcak yemek yemek isterken ölmeyin! Bu 7 besin tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor - Sayfa 3

PATATES: Pişirilen patatesin saklama koşullarının sağlanmaması, yani pişirme işleminden sonra oda sıcaklığında bırakılması sonucu toksin üretir bununla birlikte Clostridium botulinum oluşumuna neden olarak Botulzim zehirlenmesine yol açabilmektedir.

Bu nedenle patatesin tekrar ısıtılmasından daha çok pişen patatesin saklama koşulları önemlidir. Pişirilen patates servis edildikten sonra buzdolabında muhafaza edilmeli. Muhafaza koşullu doğru yapılan patates ikinci kez kullanılacaksa patatesi soğuk olarak patates salatası şeklinde tüketilmelidir.

37
Sıcak yemek yemek isterken ölmeyin! Bu 7 besin tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor - Sayfa 4

MANTAR: Tüketeceğiniz miktarda pişirilmesi önerilen mantar tekrar ısıtıldığında protein yapısının bozulmasıyla çeşitli sindirim problemlerine, karın ağrısı ve şişkinliğe sebep olabilir.

47