Gündem
30 Oca 2024 08:43 Son Güncelleme: 30 Oca 2024 08:46

"Sibergöz-20" operasyonunda 64 gözaltı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde internet üzerinden "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuna yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-20" operasyonlarında 64 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Erzurum merkezli İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya'da eş zamanlı olarak "SİBERGÖZ-20" operasyonları düzenlendi.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIKLARI TESPİT EDİLDİ
64 şüphelinin; Araç Kiralama ve Sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları "Oltalama (Phishing) siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kaparo ücreti adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

ÇOK SAYIDA MATERYALE EL KONULDU
Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

"SİBER SUÇLARLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"
Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada "Sanal devriyelerimiz nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerinde. Onlara göz açtırmayacaklar. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle. Siber suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." ifadelerine yer verdi