Gündem
08 Mayıs 2015 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Siber tatbikat yapacaklar!

STM ve TÜBİTAK BİLGEM, anayurt güvenliği ve siber güvenlik konularında artık birlikte çalışacak.

Türkiye, siber güvenlik alanındaki önlemleri artırmak, yeni çözümler bulmak için çalışmaları hızlandırıyor. STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik Ticaret A.Ş) ile TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) günümüzün en büyük tehdit alanlarının başında gelen siber güvenlik konusunun da içinde olduğu bir protokol imzaladı. STM ve TÜBİTAK BİLGEM arasında ülke güvenliği açısından kritik öneme sahip olan “siber güvenlik” ve “anayurt güvenliği” konularında ortak hareket ederek bu alanlarda ortak çözümler üretmek için işbirliği yapacak.

Yeni ürünler ve pazar araştırmaları

Yapılan işbirliği anlaşmasına göre TÜBİTAK BİLGEM’e ait ürünler için pazar, müşteri ve rekabet analizi gerçekleştirilecek. Bu ürünlerin ticarileştirilmesi ve pazara sürümü sağlanacak. STM ve TÜBİTAK BİLGEM’in yaptığı bu güç birliği iki kurum arasında bilgi değişimini de kapsıyor.

Ortak siber tatbikatlar

Protokolün imzalanmasının ardından iki taraf çalışma gruplarını oluşturacak. Tarafların mutabakatıyla, protokol kapsamında eğitim, danışmanlık, ortak Ar-Ge faaliyetlerinde bulunma, teknoloji geliştirme projeleri oluşturma faaliyetleri yapılacak. Ayrıca ortak konferanslar, sertifika, lisans ve yüksek lisans seviyesinde ortak eğitim programları, yurt içi/dışı muhtelif etkinlikler kapsamında ortak tatbikatlar düzenlenmesi için iş planlarının hazırlanarak uygulanması gerçekleştirilecek.