Teknoloji
20 Oca 2020 23:05 Son Güncelleme: 20 Oca 2020 23:14

Siber saldırının arkasından kim çıktı?

Türk hacker grubu Anka Neferler, geçtiğimiz hafta Yunan hükümet sitelerine siber saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

Gün boyunca yaşanan siber saldırının ardından Türkiye saati ile saat 18.40 itibariyle Google’a erişim sorunu çözüldü. Türkiye, Parsecure Map sitesinde en fazla saldırıya uğrayan ülke olarak görüldü.

Türkiye üzerine en fazla ABD, Hollanda ve Rusya’dan saldırı geldiği kaydedildi. Gün içerisinde Türkiye’ye siber saldırılar devam ederken ABD, Çin, Vietnam, Endonezya ve bazı diğer ülkelerden binlerce saldırı gerçekleşti.

Türk Telekom ise, Google’a erişim sorunun ardından siber saldırı altında olduklarını belirtmiş ve saldırıların Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapıldığını açıkladı.

Türk hacker grubu Anka Neferler Tim, geçtiğimiz hafta, Yunan Ulusal İstihbarat Servisleri (EYP), Yunan Parlamentosu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ve Yunanistan Maliye Bakanlığı da dahil olmak üzere Yunan hükümet sitelerine siber saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

T24’ten Füsun Sarp Nebil’in haberine göre 12 saat içinde "Anoymous Yunanistan" olarak bilinen bir Yunan hacker grubu, bir dizi Türk internet sitesinde siber saldırılara misilleme yaptı:

“Türkler dün vurdu, biz de ertesi gün yanıt verdik. Saldırıların yeni başladığını bilelim. Her yeni saldırı için yeni bir makale yayınlayacağız."

Şimdiye kadar Yunanlı hackerların saldırı yaptıklarını kaydettikleri Türk web sitelerinin listesi şöyle veriliyor:

112 acil çağrı numarası ve e-posta hizmeti.

Sabah e-posta hizmeti.

Kasırga e-posta Hizmeti.

Türk Polisi (EGM) e-posta hizmeti.

Sağlık e-posta hizmeti.

Ekonomi Bakanlığı e-posta hizmeti.

Enerji e-posta hizmeti.

Türk Enerjisinin SIP-VOIP.

MIT e-posta hizmeti.

Türk Telekom.

Yunan hükümet kaynakları, bilgisayar korsanlarının Yunan sitelerine DDOS saldırısı denediğini, ancak Yunan makamlarının zarar görmemesi için sunucuları fişten çektiğini söylemişti.