Medya
07 Ara 2014 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Sibel Eraslan'dan o sözlere sert cevap! Erkekler akıl yoksunu mu?

Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan'dan Nurettin Yıldız'ın o sözlerine cevap geldi.

Medyada geçen hafta en çok tartışılan konulardan birisi oldu Nurettin Yıldız'ın kadınların çalışmasıyla ilgili söylediği sözler. Bu sözlere pek çok kesimden sert eleştiriler geldi. Hatta NTV sunucusu Nevşin Mengü bu konuyla ilgili attığı tweetlerle olay oldu.

Bu kez daha içeriden bir isim, mahallenin ablası olarak nitelendirebileceğimiz Sibel Eraslan'dan geldi eleştiri. Sibel Eraslan bugünkü köşesinde erkek kardeşlere bir kaç kelam ederek konunun farklı bir yönünü yansıttı.

"Çalışma hayatında yorgun düşmüş emekçi kadınları, kocalarını yeterince tatmin edemedikleri için neredeyse suçlamakla sorun çözülmüyor... " diyen Eraslan erkeklerin cinsel iştahının mazur görüldüğü bu hali "Hele buradan erkeklere has cinsel iştihayı mazur görülmesi gereken bir hal olarak sunmak... İlkin erkekler için haksızlık değil mi? Erkek milleti akıl yoksunu, taciz ve saldırganlığı her an doyurularak sakinleştirilmesi elzem bir cins midir?" diyerek vurguladı. 

Kendi dönemlerinde kadına biçilen rolle ilgili özeleştiri getiren yazar, "Bizim kuşağın da atladığı, görmezden geldiği, önemsizleştirmeye çalıştığı şeyler yok muydu? Elbette vardı, sonuçlarına hep birlikte katlandığımız... Hatta bugünün patlak vermiş aşırı cinsellik savruluşunda bile, bizim öncülüğünü yaptığımız “cinsiyetsiz bacı” girişiminin sonuçlarını hissediyorum ben... " dedi.

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ