Magazin
09 Mar 2010 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

SİBEL CAN'IN KASASINI AÇAN GÖREVLİ,SULHİ AKSÜT İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Sibel Can'ın, şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle eşi Sulhi Aksüt'e açtığı boşanma davasının 3'üncü duruşması Dünya Kadınlar Günü'ne rastladı.

Beykoz Adliyesi Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sulhi Aksüt ve taraf avukatları katılırken Sibel Can duruşmaya gelmedi. Duruşmada Sibel Can'ın gösterdiği 4 tanık dinlendi. Sibel Can, geçtiğimiz aylarda boşanmak için mahkemeye verdiği dilekçede, evindeki kasadan 200 bin lira alındığını belirterek bunu yapanın Sulhi Aksüt olduğunu ima etmişti. Can'ın talebi üzerine, eve kasayı getiren şirketten bir görevli tanık olarak önceki günkü duruşmada dinlendi. İsa Demirci adlı görevli, Can'ın Amerika'da olduğu günlerde şirketi arayan Aksüt'ün ''Kasayı açamıyorum, yardım gerekiyor'' dediğini ve Can'ın eşi olması nedeniyle bir sakınca görülmeyip bu konuda kendisine yardım edildiğini anlattı.

Almanya'daki bir kadınla mesajlaştı    

Mahkeme salonundan sızan bir diğer bilgi ise Aksüt'ün iki ayrı kadınla yaptığı telefon görüşmelerinin ortaya çıktığı yönünde. İddiaya göre; Sibel Can'ın talebi üzerine telefon kayıtları incelendi ve bu araştırmanın sonunda Aksüt'ün jokey kulübünden bir kadının yanı sıra Almanya'da yaşayan evli bir kadınla da çok geç saatlerde mesajlaştığı ve sık sık telefonlaştığı ortaya çıktı. Can'ın avukatı tarafından temsil edildiği duruşma yine karara bağlanamadı ve dava 22 Nisan'a ertelendi.

Velayette  anlaşamadılar 

Dün saat 10.00'da başlayan, tanıklar Şule Özalkuş, Yasemin Babacan, İsa Demirci ve Jülide Ferah Demiralp'in dinlenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat süren duruşma, bir sosyal hizmet uzmanının evlerine gidip Sibel Can, Sulhi Aksüt ve çocuklarla görüşüp rapor hazırlaması kararıyla 22 Nisan'a ertelendi. Oğulları Emir'in velayetini geçici olarak Sibel Can'a veren hakim, kesin kararını pedagogun raporuna göre verecek. Can'ın avukatı Kezban Hatemi, duruşma çıkışında ''Velayette anlaşılmadı. Dava süreci devam ediyor'' derken, Sulhi Aksüt ise hiçbir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Mal paylaşımını mahkeme yapsın

Sibel Can'ın avukatı Kezban Hatemi tarafından Beykoz Aile Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, ''Evliliğin temelinden sarsıldığı ve çiftin arasında şiddetli geçimsizlik bulunduğu'' belirtilerek, Can'ın eşi Aksüt'ten boşanmasına karar verilmesi istenmişti. Dilekçede, mal paylaşımının mahkeme tarafından yapılması ve çiftin oğulları Emir Aksüt'ün velayetinin Can'a verilmesi de talep edilmişti.

Hürriyet