Medya
03 Mar 2011 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

SHOW'UN 20. YILINDA EROL AKSOY VE SEVDA DEMİREL'Lİ 'KIRMIZI YATAK'I ANMAMAK OLMAZ!

Show TV'nin 20 yaşına bastığını öğrenince inanamadım. 'Olmaz' dedim ama bal gibi oluyor işte. Daha dün gibi...

Show TV 20, magazinci.com 10 yaşında...

Zaman ne kadar hızlı akıp gidiyor.
Dün Show TV'nin 20 yaşına bastığını öğrenince inanamadım. 'Olmaz' dedim ama bal gibi oluyor işte. Daha dün gibi... Pangaltı'da her katında küçücük üç odası olan ince uzun binada yayın hayatına başlamıştı. İş hanı gibi yer yani. Patron Erol Aksoy o zaman çok zengin ve güçlü idi ama bilmediği işe büyük paralar yatırmayacak kadar da akıllı... Öğrenerek, yavaş yavaş TV patronu olmayı tercih etti. Bana göre ülkemizdeki en yürekli TV patronudur. Hiçbir zaman siyasi iktidarlar ile samimi olmadı. Sadece çılgın fikirlerini Türkiye gibi ülkede uyguladı. Kırmızı noktalı yayın, Tutti Frutti'yi hatırlarsınız. Benden de 'Kırmızı Yatak' diye çok özel bir program istenmişti.

Şimdi Fox TV'ye diziler yapan Ömer Rıza Çam yapımcım olmuştu. Düşünsenize; Sevda Demirel, kocaman bir Rus kurt köpeği ile kırmızı çarşaflar üzerinde oturmuş, benim sorularıma yanıt veriyor. Kıyafetim ciddi, duruşum ciddi, sorularım daha ciddi. Zaten bu isteniyordu. Çelişki olsun diye dekor yapılıyordu. Ama Genel Müdür Nuri Çolakoğlu demo bandı beğenmedi.

Daha o zaman karar vermiştim, Çolakoğlu'nun büyük adam olduğuna. O günlerin en iyi reklam ajansı Yorum'un işlerini beğenmeyen Çolakoğlu'na bir şey dememek için kendimi zor tutmuştum. Yardımcısı Faruk Bayhan ise ne yapsın, bıyık altından gülmüştü. Show TV 20. yaşını kutluyor derken kurucusu Erol Aksoy'u ve Sevda Demirel'li 'Kırmızı Yatak'ı anımsamamak olmaz.

 14 Mart günü www.magazinci.com sitesi de 10 yaşına basacak. Nurettin Soydan bu siteyi kurduğu zaman da aynen Kenan'ın gecce.com'u gibi Türkiye interneti bilmiyordu. Şimdi pek çok kişi haberleri internetten izliyor. İnşallah reklam pastasından hak ettikleri kadar pay alırlar, özel haber servisleri kurarlar, yazarlara para öderler yani ciddi medya olurlar. Şu anda, yalana-dolana dayalı ve tamamen çalıp çırpma üzerine kurulu bir sistem. Biri bir yalan yazıyor hatta iftira, bir saat içinde binlerce sitede aynı iftira dolaşıyor. Bu gazetecilik değil, olmamalı. Belki de pek çok patron bu yüzden ilan vermiyor.

 www.magazincinci.com'u Nurettin kurdu ama bana göre magazin gazetecilerinin ortak ürünü. İlk gününden itibaren onlarca magazincinin emeği var. Kimi muhabir oldu, kimi yazar. Dayanışmanın en güzel örneğini göstererek bugüne geldiler. Eee... Durum böyle olunca da 10. yıl kutlamasını Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül gecesinde kutlaması çok doğal. 14 Mart akşamı Şişli Günay'daki gecede geleneksel Altın Objektif Ödülü dağıtılırken magazinci.com ve Nurettin Soydan da kutlanacak.

Aykut Işıklar / www.bugun.com.tr