Televizyon
12 Şub 2015 16:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Show TV programı yayınlamadı! Bu Tarz Benim savaşını Acun mu kazandı?(Medyaradar/Özel)

Bu Tarz Benim programı Show TV'de bugün yayınlanmadı. Yarın da yayınlanmayacak. Peki sebebi ne? Olayın perde arkasını Medyaradar açıklıyor!

Herşey Show TV'de büyük sükse yapan Bu Tarz Benim programının yapımcısı Pdouction House'un, paralarını tahsil edemediği gerekçesi ile sözleşmeyi fesh etmesi ile başladı.

Ardından yapım şirketi TV8 ile anlaşmaya vardı ve program aynı jüri üyeleri ve dekor ile yayınlanmaya başladı. Bu gelişmeler üzerine Show TV Ebru Akel'in sunuculuğu ve Bülent Ersoy gibi önemli bir ismin jüri üyeliği ile programı aynı şekilde sürdürmeye başladı.

Yapımcı şirket ile Show TV karşılıklı olarak birbirlerinden mahkemede şikayetçi oldu. Mahkeme Show TV'deki Bu Tarz Benim yarışmasına tedbir koydu. Tedbir kararında Show TV'nin Bu Tarz Benim adıyla farklı bir yarışma düzenleyebileceği ancak konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağı belirtildi. Böylece Bu Tarz Benim yarışması sadece TV8'de yayınlanacaktı.

TV8'in ise bu programı yayınlayabilmesi için isim değişikliği yapması gerekiyordu. Kanal sunuculuğunu Öykü Serter'in, jüri üyeliğini Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez'in yaptığı yarışma programının adını 'İşte Benim Stilim' olarak değiştirdi.

Show TV'de yayınlanan Bu Tarz Benim programı ise formatı değiştirmesi gerekirken yarışmaya erkekleri de katarak küçük çaplı bir değişikliğe gitti.

Oysa mahkeme kararı Show TV'nin bu isimle konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağını hükme bağlamıştı.

Ve dün akşam programın yayını sırasında TV8 avukatları Show TV'nin kapısına dayandı. Mahkeme kararına rağmen Show TV'nin Bu Tarz Benim yarışmasını yayınlamasının yasal olmadığını, yayının durdurulması gerektiğini, durdurulmaması halinde suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek tutanak tuttular.

Yaşanan bu gelişme üzerine kanal yönetimi şok bir karar aldı ve hafta içi her gün Show TV'de saat 16:00'da ekrana gelen, sunuculuğunu Ebru Akel Sancak'ın yaptığı ve jürisinde Cemil İpekçi, Sibel Arna, Umut Eker, Bülent Ersoy ve Chloe Loughnan Ortaç'ın yer aldığı "Bu Tarz Benim" programı bugün ekranlara gelmedi.

Programın yarın da yayınlanmayacağı, yapımcı şirket ile kanal yönetiminin format değişikliğine gidecekleri öğrenildi.

MEDYARADAR/ÖZEL