Gündem
15 Haz 2014 08:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

Show TV önümüzdeki hafta yeniden Ciner'de

"Show TV yönetimi en erken perşembe günü yeniden Ciner Grubu'na geçebilir"

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Show TV yönetimi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının ardından yeniden Ciner Grubu'na geçebilecek.
"EN ERKEN PERŞEMBE GÜNÜ YENİDEN CİNER'DE"
Wall Street Journal'dan Kerim Karakaya'nın haberine göre, konuya ilişkin bir açıklama yapan TMSF yetkilisi, "Tarafımızca yürütmenin durdurulmasına ilişkin açtığımız davayı kazandık. Kararın resmi olarak pazartesi elimize ulaşmasını bekliyoruz. Perşembe günü ise Kurul toplantısında karar alınacak. Dolayısıyla Show TV yönetimi en erken perşembe günü yeniden Ciner Grubu'na geçebilir" diye konuştu.
Ciner Grubu konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.
ESKİ HİSSEDAR DAVA AÇMIŞTI
402 milyon dolara TMSF tarafından Ciner Grubu'na satılan Show TV, eski hissedarı Erol Aksoy'un açtığı bir dava sonucunda yönetim sıkıntısı yaşamıştı. Aksoy'un açtığı dava sonucunda İstanbul 4. İdare Mahkemesi, bu satışın yürütmesini durdurmuştu. Mahkeme, kanalın ihalesiz satılması başta olmak üzere mevzuata aykırılıklar tespit ettiği için bu kararı aldığını açıklamıştı.
Aksoy'un Show TV'de yüzde 17 hissesi vardı. Geri kalan hisseler ise İşadamı Mehmet Emin Karamehmet'indi. TMSF, Karamehmet'in borçları nedeniyle aralarında Show TV'nin de bulunduğu medya grubuna 2013 yılında el koymuştu.