Gündem
20 Mar 2012 10:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

SHAKIRA AÇILIMI ASPARAGAS ÇIKTI!

Shakira'nın Halepçe'yi anmak için Kürtçe bir parça seslendireceği duyuruldu. Ancak haberin kaynağı hakkında derin şüpheler vardı. Çok geçmeden gerçek ortaya çıktı.

Bugün gazetesinde dün yayımlanan bir haberde dünyaca ünlü pop yıldızı Shakira’nın, Halepçe ve kanlı operasyonun adı Enfal’i protesto amacıyla Kürt sanatçı Hemin Xalid’le Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca parça seslendireceği iddia edilmişti. Erbil ajanslarına dayandırılan haberin devamında Lübnanlı asıllı Shakira’nın Kürtler arasında Doshka ismiyle tanınan ve ABD’de yaşayan Hemin Xalid ile düet yapacağı belirtilmişti. Metinde, Xalid’in Kürtlere karşı yapılan katliamları kınamak için Shakira’nın düeti kabul ettiğini söylediği ve seslendirilecek Kürtçe parçanın isminin ‘Helepçe’y Gul’, Enfal üzerine seslendirecekleri parçanın İngilizcesinin ise ‘This Time For Kurdistan’ olduğu yer alıyordu.

Şarkılar da benziyor
Ancak yayımlanan bu haberle ilgili birçok şüphe, kafalarda soru işareti bıraktı. İnternet üzerinde birkaç rap şarkısı yayımlayan Hemin Xalid ismini tanıyan pek kimse bulunmazken, Kürtçe müzik piyasasına yaptığı katkılarla bilinen Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık da ‘Doshka’ adıyla bilinen ‘Hemin Xalid’ adında birini tanımadığını söyledi.
Beraber söyleneceği iddia edilen ‘This Time For Kurdistan’ (Bu kez Kürdistan için) şarkısının ismi de manidardı. Zira Shakira 2010’da Güney Afrika’da yapılan Dünya Kupası için ‘Waka Waka This Time For Africa’ adlı şarkıyı seslendirmişti. Ayrıca haberin dayandırıldığı ‘Erbil ajansları’ konusunda da ciddi şüpheler bulunuyordu. Çok geçmeden Shakira’nın şirketi Sony Music’in Türkiye temsilciliği gerçeği açıkladı. İddialar tamamen asılsızdı ve haber yalanlanmıştı..