Gündem
09 Eyl 2023 18:31 Son Güncelleme: 09 Eyl 2023 18:49

Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik sözlerine Cansu Canan Özgen'den sert tepki

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun tv100 yayınında TSK'ya yönelik sözlerine programın moderatörü Cansu Canan Özgen sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP'li milletvekil Sezgin Tanrıkulu'nun  tv100 yayınında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik kullandığı sözlere ilişkin programda tepkiler gecikmedi.

Programda gazeteciler Ferhat Murat, Fuat Uğur ve Şaban Sevinç, Tanrıkulu'nun sözlerine tepkilerini dile getirirken programın moderatörü Cansu Canan Özgen de CHP'li vekilin TSK'ya ilişkin skandal sözlerine tepki gösterdi.

"SİZİ TSK ÜZERİNDEN BİRTAKIM TALİHSİZ AÇIKLAMALAR YAPIN DİYE YAYINA BAĞLAMADIK"

Programın moderatörü Cansu Canan Özgen de Tanrıkulu'nun sözlerine "TSK üzerinden birtakım talihsiz açıklamalar yapma hakkı doğsun diye biz onu (Sezgin Tanrıkulu) bu yayına bağlamadık. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde bulunanlar TSK'nın içine karışmış birtakım hainlerdi, bir avuç vatan hainiydi ve teröristlerdi." ifadeleriyle tepki gösterdi.

"KEŞKE YAYINA BAĞLAMASAYDIM"

Sözlerinin devamında ise Özgen, "Bu ayrımı da bir milletvekili olarak Meclis'te halkı temsil eden bir insan olarak, bir kişi olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisinin yapmasını tercih ederdim. Keşke bağlamasaydım" ifadelerini kullandı.