Gündem
26 Haz 2021 12:39 Son Güncelleme: 26 Haz 2021 12:43

Sezgin Baran Korkmaz’ın Erdoğan’la anısı gündem oldu! ‘Bizi hiç geri çevirmedi…

Sezgin Baran Korkmaz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yıllar önce bir programda anlattığı anı sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Kara para aklama iddiasıyla Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın 2017 yılı Mayıs ayında katıldığı bir programdaki konuşmaları sosyal medyayı salladı. Korkmaz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili anısını da anlatan Korkmaz’ın, “Patronlarımı her getirip yanına koyduktan sonra ülkeye 150 milyon dolar para geldi. Tertemiz… Bizi hiç geri çevirmedi. Benimle beraber patronlarımla görüştü” şeklindeki ifadeleri gündem oldu.

“HİÇ KIRMADI BİZİ…”

O dönem için Erdoğan’ın Amerika’ya ziyaretlerini beklediklerini dile getiren Sezgin Baran Korkmaz, söz konusu yayında “Bizim patronlar da orada olacak. Patron reisle görüşsün de... Bazen biz şey diyoruz, Cumhurbaşkanı’m bunlara ‘Merhaba’ de, para gelsin bize” diyerek kahkaha atıyor. Sonrasında ise “Sağ olsun Cumhurbaşkanı’mız patronlarımızla filan görüşüyor. Hiç kırmadı bizi” diyor.

“GİDİP YAPIŞIYORUM”

Korkmaz, “Eskiden cumhurbaşkanları, başbakanlar falan kimseyle görüşüp muhatap olmazlardı. Bana diyorlar ki ‘Nereden tanıyorsun?’ Vallahi billahi tanımıyorum. ‘Nerede bulsam gidip yapışıyorum’ diyorum. Hiç daha bugüne kadar geri çevirmedi insanları. Birebir yaşadım. Patronlarımın yanına her getirip koyduktan sonra ülkeye 100- 150 milyon dolar para getirdim. Amerikan fonu yani, tertemiz” ifadelerini de kullanıyor.

“SİZ HİÇ GİTTİNİZ Mİ?”

“Cumhurbaşkanı, iş adamlarıyla birlikte gidiyor bir ülkeye. Buna aracılık ediyor. Siz hiç gittiniz mi?” sorusuna da yanıt veren Korkmaz, şöyle konuşuyor: “Gittim bir geziye. Bizim Amerikalı patronlarla bir yemekte buluştular. Yemekteyken 5 dakika dedim ki, ‘Efendim patronlarımızla özel görüşmemiz gerekiyor.’ Tam bir saat 25 dakika benimle beraber patronlarımla konuştu. O bir saat 25 dakika ne kazandırdı biliyor musunuz? Türkiye’de bin tane artı personel aldım işe.”