Gündem
20 Haz 2021 11:29 Son Güncelleme: 20 Haz 2021 12:01

Sezgin Baran Korkmaz’ın boya sandığını alan milletvekilinin kim olduğu ortaya çıktı!

Sezgin Baran Korkmaz’ın ayakkabı boyacılığından holding patronluğuna uzanan iş hayatı tekrar tartışılmaya başlandı. Öte yandan son zamanlarda gündemden düşmeyen Korkmaz’a ilk boya sandığını alan milletvekilinin kim olduğu da ortaya çıktı.

Kara para aklama suçundan firari olan ve Avusturya’da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz’ın ayakkabı boyacılığından holding patronluğuna uzanan iş hayatı tekrar gündeme geldi.

BOYA SANDIĞINI KİM ALDI?

Eski günleri “Küçük bir tahtadan yapılmış bir boya sandığından, 5 bin kişinin üzerinde çalışan bir holdinge getirebilme keyfi... O yüzden çok keyifle anlatıyorum, gururlanarak anlatıyorum” şeklinde dile getiren Korkmaz’a ilk boya sandığını alan kişinin CHP Milletvekili Gürsel Tekin olduğu ortaya çıktı.

“ZENGİNLİĞİNİ TANIYAMADIM”

Odatv’de yer alan habere göre boya sandığının detaylarını anlatan Tekin, şu şekilde konuştu: “Sezgin Baran Korkmaz 1998'den bahsediyor. O dönem ben Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı yapıyordum. Tam hatırlamıyorum. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Kapıma gelen herkese yardımcı oluyorum. Kendisi de Karslı. Hemşerilik ilişkimden dolayı gelmiştir. Gelen hemşerilerime yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendisiyle bir gün bir düğünde tanıştık. Kendisi de bana gelip ilk boya sandığını benim aldığımı söyledi. Fukaralığını tanıdım, zenginliğini bir türlü tanıyamadım.”

“YARDIMCI OLMAYA DEVAM EDİYORUM

“Gelen insanlara yardımcı olmaya da devam ediyorum” diye belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir gün bir avukat yanıma geldi. 'Size yardımcı olmak istiyorum' dedi. Ben de kendisine iğrençleşen hakaretler hakkında benim adıma dava açabileceğini söyledim. Kendisi kabul etti. Sonrasında kendisine vekalet verdim. Ama bu davalardan gelen paraların öğrencilere, fakir fukaralara dağıtılmasını söyledim. 1 kuruş almadım. 600'ün üzerinde dava kazandık. 1000'in üzerinde dava da devam ediyor. Bunların çoğunluğunun da bizim lehimize sonuçlanacağı açık. Buradan gelen paralarla ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya devam ediyorum.”