Gündem
23 Haz 2021 07:23 Son Güncelleme: 23 Haz 2021 07:26

Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili olay iddia! ‘Tutuklanıp, serbest bırakıldı…’

ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın daha önce Londra üzerinden gittiği Kongo’da tutuklandığı fakat Kinşasa Büyükelçisi’nin devreye girmesiyle serbest bırakıldığı iddia edildi.

"TUTUKLANDIĞI HABERLERİ GELDİ"

Gazeteci Cüneyt Özdemir, "Birkaç gündür Sezgin Baran Korkmaz'ın Paris üzerinden Kongo'ya gittiği söyleniyor. Kendisi bana bizzat Lüksemburg'da olduğunu söylemişti. Sonra bir anda İsviçre'de olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Netlik yoktu. Kendisinin 14 Ocak'ta Kinşasa'ya gittiğini duyunca şaşırdım. Ve burada gözaltına alındığı ya da tutuklandığı haberleri geldi. Sonra da serbest bırakıldığı haberleri geldi" dedi.

"KONGO'YA İLK KEZ GİTMİYOR"

Cüneyt Özdemir'in yayınına bağlanan ve Korkmaz'ın geçmişte birkaç kez Kongo'ya ziyarette bulunduğunu anlatan gazeteci Alexandra Arzat ise "Yani Kongo'ya ilk kez gitmiyor. Kongo'da bağlantıları olabilir. Biliyorsunuz ABD hazinesi Sezgin Baran'ın peşine düşmüştü. ABD hazinesi şu anda iki Kongo'da iki farklı ismin daha peşine düştü. Ve Korkmaz'ın bu iki isimle bağlantısı olabileceğini düşündürdü bana" şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİ Mİ DEVREYE GİRDİ?

Özdemir, Sezgin Baran Korkmaz'ın Kongo'ya girişinde gözaltına alınması ya da tutuklanması sonrasında Kinşasa Büyükelçisi Salih Boğaç Güldere'nin devreye girdiği iddiası olduğunu aktardı. İddiaya göre Güldere, Korkmaz’ın serbest bırakılması için devreye girdi.

Konuyu sormak için Kinşasa Büyükelçiliği'ne telefon açan Cüneyt Özdemir, büyükelçiye not bıraktığını fakat bir yanıt alamadığını söyledi.

Korkmaz, 132 milyon dolar kara para aklamakla suçlanıyor.