Magazin
17 Şub 2014 21:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Sezen Aksu'dan Gezi Parkı şarkısına açıklama; Tamamen tesadüf...

Yeni ve Yeni Kalanlar' şarkısının sözleri içinde yer alan 'Ali' isminin Eskişehir'de ölen Ali İsmail Korkmaz'la ...

 Sezen Aksu, geçen cuma akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde Gezi Parkı için oğlu Mithatcan Özer'la bestelediği 'Yeni ve Yeni Kalanlar' şarkısını seslendirdikten sonra tepkiler gelince bir açıklama yaptı.

Şarkının için geçen Ali isminin Eskişehir'de Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'la ilgisi olmadığını söyleyen Aksu, internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

'Hasas bir konudur'

"Sezen Aksu'nun Haziran (2013) ayında yaşanan ve bir sivil gençlik hareketi olarak ortaya çıkan Gezi Olayları'ndan ilham alarak hazırladığı 'Yeni ve Yeni Kalanlar' şarkısına ilişkin, bazı yazılı basın organlarında ve sosyal medyada yer alan ve yanlış bilgiye dayanan haber, yorumlara ilişkin düzeltmemizi kamuoyuyla paylaşmayı görev biliriz.

Şarkının sözleri içinde yer alan 'Ali' ismi, yaygın kullanımı nedeniyle kamuoyunu temsil etmek amacıyla kullanılmıştır ve tamamen tesadüfidir.

Sezen Aksu'nun Gezi Olayları'nın başlarında kaleme aldığı bu sözler, herkesin yeni tanıştığı ve yepyeni bir özgürlük söylemine sahip gençlerin yeni fikirlerine bir yüceltmedir.

Öte yandan, Gezi olaylarında hayatını kaybeden gençlerimizin acısı çok taze ve hassas bir konudur ve bu şarkının konusu değildir."

TEPKİ YAĞMIŞTI

Aksu, “Bence hayatın yüceltilmesi sınırsız özgürlükten geçer. Herkesin bir anı vardır; jandarmaya, polise ve her türlü güce karşı... Herkesin her şeyi göze aldığı bir an vardır. Bunu fark edemezseniz, tarihin karanlığına gidersiniz. Tarihin karanlığına sadece öyle değil ‘ah’ ile gidersiniz ki ‘ah’ kadar beter bir şey yoktur hayatta... Hayat bu yeni dünyanın yeni gençlerinin taze fikirleriyle, onların omuzlarında yükselecek” demişti.

Aksu’nun açıklamaları sosyal medyanın konusu oldu. 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumda Ak Parti’yi desteklediği hatırlatılan Aksu’ya twitter’da, “Ali İsmail Korkmaz için şarkı yazmışmışmış. Yetmez ama ‘Evet’ dediğin günleri unutmadık. Git vicdanını sabunla temizle...”, “Bu saatten sonra samimiyetine kim inanır senin?”, “Gezi Parkı sırasında sesi çıkmayan Sezen Aksu, şimdi Ali İsmail Korkmaz için şarkı yazmış. Sağ olsun, almayalım” diyerek tepki tweetleri atıldı.

Milliyet