Magazin
23 Nis 2011 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

SEZEN AKSU O DAVAYI KAZANDI!

İzmir Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına Sezen Aksu, Mithat Can Özler adına avukatları Deniz Kılıç Hadimli katıldı.

irliİzm müzisyen ve besteci Onur Özsu, ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun, en son albümünde yer alan ’Yürüyorum Düş Bahçelerinde’ adlı albümünde söylediği ’Tören’ adlı şarkının kendi bestesi olduğu ve parçasının izinsiz kulanıldığı iddia ettiği davayı kaybetti.

İzmirli müzisyen ve besteci Onur Özsu, avukatı Adnan Özdemir aracılığıyla İzmir Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak, uzun yıllardır müzisyenlik yaptığını, eserlerini profesyonel alanda değerlendirmek amacıyla ünlü kişilerle iletişime geçtiğini, bunlardan birinin de ’Yağmur ve fırtına’ adlı şarkısı olduğunu belirtti.

Eseri üzerinde fikri mülkiyet hakkını korumak amacıyla 2007 yılında noterden tespit tutanağı düzenlediğini ve 2008 yılında tespitini yaptırdığı eseri dijital ortamda, CD üzerine seslendirilmiş halini Aykut Gürel’in sahibi olduğu müzik şirketine gönderdiğini iddia eden Onur Özsu, müzik şirketi tarafından gelen eseri değerlendirip kendisine döneceklerini söylendiği ancak sonra hiç arayanın olmadığını anlattı.

Avukat Adnan Özdemir, Sezen Aksu’nun ’Yürüyorum düş bahçelerinde’ adlı son albümünde söylediği ’Tören’ adlı şarkının, müvekilinin Aykut Gürel’e gönderdiği ’Yağmur ve Fırtına’ adlı besteyle aynı özelikte olduğunu ileri sürdü. Özdemir, "Bestenin söz ve müziğini Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özler, düzenlenemesini ise Aykut Gürel yapmıştır. Eserin sözleri değiştirilmiş, ancak eserin bestesinin özünü teşkil eden temel hali tamamıyla müvekkilime aittir. Eserin müziksel temalarını içeren altyapısı ve düzenlenemesi müvekkilimin fikren sahibi olduğu "Yağmur ve Fırtına’ adlı eserinden hukuka aykırı olarak alıntı edilmiştir" dedi. Avukat Özdemir, Sezen Aksu, oğlu Mithat Can Özler ve besteyi düzenleyen olarak gözüken Aykut Gürel hakkında toplam 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

İzmir Fikri ve Sınai Hakları Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına Sezen Aksu, Mithat Can Özler adına avukatları Deniz Kılıç Hadimli katıldı. Onur Özsu ise davaya katılmadı. Bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda Sezen Aksu, oğlu Mithat Can Özer ve Aykut Gürel’in yaptıkları bestenin, davacının iddia ettiği besteyle aynı olmadığını mahkemeye bildirdi. Hakim, davanın sonunda Onur Özsu’nun açtığı davada haksız olduğuna karar vererek açtığı tazminat davasının reddine karar verdi.
Hürriyet-DHA

ETİKETLER
#sezen aksu #dava #beste