Gündem
22 Şub 2024 08:28 Son Güncelleme: 22 Şub 2024 20:25

Şevki Yılmaz’a dair soruşturma raporu ortaya çıktı! ‘Gitmemek için raporlar almış…’

Katıldığı bir düğünde Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve beddua eden Şevki Yılmaz’ın Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde milli bayramlara katılmamak için rapor aldığı müfettiş raporlarında ortaya çıktı.

Osmanlı ailesi üyelerinden Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününe katılan eski Eski Refah Partisi Milletvekili ve Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz', İlber Ortaylı'nın yanında "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Yılmaz’ın görüntülerine tepki yağarken, Yılmaz’ın Rize’de belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Şevki Yılmaz’ın sık sık Atatürk’ü hedef almasından dolayı müfettiş görevlendirildi. Yılmaz hakkında hazırlanan soruşturma raporunda şunlar yer aldı:

“Şevki Yılmaz, sağlıklı olduğu halde doktora gitmeden gitmiş gibi rapor aldırıyor. Amaç, Atatürk anıtına çelenk koymaya gitmemek.  Doktorun raporları tek tek incelendi. Şevki Yılmaz’ın rapor aldığı günlerde kendisinin İstanbul’da, Ankara’da olduğu belirlenmiştir. Uçak biletleri de raporumuz ekinde yer almıştır.”

“TÖRENE GİTMEMEK İÇİN RAPOR ALDIĞINI BELİRLEDİK”

Müfettişlerin Yılmaz’ın bu tutumu hakkındaki yorumu da şöyle oldu:

“Hemen her ulusal bayram öncesi Şevki Yılmaz’ın törene gitmemek için rapor aldığını belirledik. Sağlık Bakanlığı’na da doktor hakkında işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Bu doktor cezalandırıldı. Şevki Yılmaz’ın işi gücü Atatürk’e hakaret etmek olduğu soruşturma sırasında çok belirgin ve belgelerle ortaya koyduk.”

Şevki Yılmaz’ın başkanlığı döneminde son derece şımartıldığına dikkat çeken müfettişler, raporlarına ayrıca şöyle ekledi:

“Şevki Yılmaz, verdiği emre uymayan vatandaşlara hukuksuz bir biçimde para cezaları yazdırıyor. Atatürk’e hakaret etmekle kalmayıp, kanunlara da uymuyor. Şevki Yılmaz, kendisinin tahsilinin ‘İlahiyat Mühendisi’ olduğunu söylemesine rağmen bu da yalan. Tahsili imam hatip ortaokulu mezunu olduğudur.