Gündem
17 Nis 2011 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

SEVİLEN OYUNCU DİZİDEN KOVULDU MU?

TRT 1'de yayınlanan Sakarya Fırat dizisinden kovulduğu iddia edilen güzel oyuncudan açıklama geldi..

TRT 1’de yayınlanan Sakarya Fırat dizisinde oynayan Ceren Hindistan’ın set saatlerini aksattığı gerekçesiyle diziden kovulduğu iddia edilmişti. Ceren Hindistan’ın avukatından  açıklama geldi.

Oyuncu Ceren Hindistan’ın avukatından gelen o açıklama:

Ali Eyüboğlu tarafından 14.04.2011 Perşembe günü Milliyet Gazetesi’nin Magazin bölümünde yayınlandığı şeklinde internet haberlerine konu olan “Çekimi Aksattı, Sonu Ölüm Oldu” başlıklı müvekkilimiz Ceren Hindistan’a yönelen yazı içeriği müvekkilimiz ile Sakarya Fırat dizisinin yapımcısı şirket arasındaki ilişkiyi izah etmekten uzaktır.

Yazı içeriğinde belirtildiği üzere TRT 1 kanalında en yüksek izlenme oranına sahip olan Sakarya Fırat dizisinde 59 ayrı bölümde son derece başarılı performansıyla dizinin izlenme oranlarında artış sağlayan, izleyicinin büyük sevgisini kazanan müvekkilimizle ile yapımcı şirket arasında yakın sayılacak bir tarihte yeniden sözleşme yapılmıştır. Henüz 22 yaşında olan bir çok projede başarılı ile yer alan müvekkilimiz ağır doğa şartlarında çalışmaktan hiçbir zaman imtina etmemiştir.

Ayrıca haber içeriğinde geçen Osman Sınav tarafından müvekkilimizin iş takvimine uymadığından dolayı genç yıldızın idam fermanının hazırlandığı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Müvekkilimizin ülkemizin en önde gelen yönetmenlerinden baba –kız ilişkisi içinde olduğu Osman Sınav’a olan saygısı ve sevgisi haksız haber ve yorumlarda azalacak nitelikte değildir.

Müvekkilimiz emeği, oyunculuk yeteneği ve çalışmasıyla izleyenlerin takdir ve sevgisini kazanmıştır. Müvekkilimizle ilgili hiçbir gerçek ve/veya tüzel kişinin yazıda geçen şekliyle idam fermanı hazırlaması mümkün değildir. Halkın sevgisiyle büyüyen sanatçılar halkın istemiyle sanat yaşamlarına devam ederler. Haber içeriğinde dizinin yapımcısı Osman Sınav’ın her zamanki vakur tavrıyla müvekkilimizin diziden ayrılması gerekçesini izah etmemesine rağmen edinilen gerçek dışı beyanlarla müvekkilimizin diziden kovulduğunu iddia eden deneyimli gazeteci Ali Eyüboğlu’nun Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesinde yer alan ilkelere aykırı olarak haber kaleme aldığı tarafımızca teşhis edilmiştir.

Müvekkilimiz ile Sakarya Fırat isimli dizinin yapımcısı şirket arasındaki sözleşmede yer alan gizlilik ilkesi gereğince iş bugüne dek diziden müvekkilimizin ayrıldığına ilişkin bilgi yazılı ve görsel medyada paylaşılmamıştır.

Müvekkilimiz Mart 2011 ayında Sakarya Fırat isimli diziden dizi setinde yaşanan olumsuzluklar, çalışma arkadaşlarının yokluğunda tutanak tanzim etmeye giden olumsuz hal ve tavırları nedeniyle kendi isteğiyle ayrılmıştır. Müvekkilimiz iş bu güne dek içinde bulunduğu hiçbir projeden kovulmamıştır.

Son dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının dizilerde oynayan emekçilerin çalışma şartlarını müfettişler tayin ederek denetleme yoluna gittiği bilinmektedir. Müvekkilimizle ilgili haber yapılırken günlerce uykusuz kalarak dizinin başrol oyuncusu sorumluluğu ile çalışan müvekkilimizi dizi setine geç kalmakla itham etmek kabul edilemez niteliktedir.

Bu nedenlerle kamuoyunu ve müvekkilimizin sevenlerini aydınlatma yükümlülüğü doğmuştur.

Av. LEVENT TURGUT KARAKOÇ