Medya
03 Haz 2015 10:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Sevilay Yükselir'den Can Dündar'a kritik soru: Üfürükçü müsün, müneccim misin? Nasıl bildin?

Sevilay Yükselir, Pensilvanya ile işbirliği yapmakla suçladığı Can Dündar'a 'üfürükçü müsün müneccim mi?' diye sordu.

Sevilay Yükselir, Can Dündar'a 2013'te ki 17 Aralık operasyonundan 14 gün önceki yazısında Amerika'nın rüzgârı Pensilvanya'dan yana estireceğini ve Türkiye'de tarihin değiştirilmeye çalışılacağını nasıl bildiğini açıklamaya davet etti.

Sevilay Yükselir, bugünkü yazısında Cumhuriyet'in tepesindeki Can Dündar'a sert sözlerle yüklendi. Sabah yazarı, Cumhuriyet gazetesinin manşetine taşınan MİT TIR'ları görüntülerinin çalıntı olduğunu yazdı.

"GAZETECİLİK KEPAZELİĞİDİR"

Bu haber ve o fotoğrafların tam 16 ay önce Aydınlık gazetesince yayımlandığını, o haber yüzünden de Aydınlık'ın mahkemelik olduğunu hatırlatan Yükselir, "Cumhuriyet'in o MİT TIR'ları haberini "Türkiye'de bir ilk! İşte dünya gündemini sarsacak fotoğraflar!" anonsuyla sunması tam bir gazetecilik kepazeliğidir! Rezilliğidir! Cumhuriyet gibi köklü bir gazeteye böylesi bir adi hırsızlık hiç yakışmadı bu böyle biline." şeklinde konuştu. 

"DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR İLKESİZLİĞİ"

Haberin Pensilvanya'nın amaçlarına hizmet eden operasyon olduğu görüşünü savunan Yükselir, yazısının sonunda Dündar'a kritik bir soru yöneltti:

"Pensilvanya merkezli Fetullah Gülen Örgütü Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi davalar üzerinden kurdukları kumpaslarla alıp alıp zindanlara tıktıkları insanlara, Cumhuriyet'i kullanarak inanılmaz bir algı operasyonu çekiyor ve kusura bakmasınlar Cumhuriyet okurları da sazan gibi oltaya geliyor! Bu kitlelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar nefretine diyecek sözüm yok. Ama 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' ilkesizliğine de göz yumacak halim yok!

DÜNDAR'IN 3 ARALIK'TAKİ YAZISI

Bana başka konularda kızabilirler ama Cumhuriyet ve Gülen Örgütü arasındaki bağın nasıl olduğunu somut verisiyle ortaya koyduğum bir önceki yazıma sadece saygı duymalılar! Ve dahası Pensilvanya'nın altın çocuğu Can Dündar'a dönüp "Arkadaş tamam. İyi iş çıkarıyorsun geldin geleli bu gazeteye de... Hakikaten sen 3 Aralık 2013 günü kaleme aldığın yazıda nasıl bildin 15 gün sonra Amerika'nın rüzgârı Pensilvanya'dan yana estireceğini ve Türkiye'de tarihin değiştirilmeye çalışılacağını... Üfürükçü müsün, müneccim misin? Sen ne ayaksın Can?" demeliler."

"Tarih değişecek hazırlıklı olun"

İşte Can Dündar'ın 3 Aralık 2013 tarihli yazısıdan bir bölüm:

Atasözünün güvenilirliğine en büyük kanıtlardan biri de Washington’ın desteğiyle iktidara gelmektir.
O rüzgârla uçmayı kabul ettiğinizde, aynı rüzgârla alabora olmayı da kabullenmişsiniz demektir.
Amerikan rüzgârı bu, belli mi olur; gün gelir esintiyi Pensilvanya’dan yana döndürür, Ankara’da ampulleri söndürür.
Şimdilerde Ankara’da çok etkili bir Batılı büyükelçinin, bir eski siyasetçiye “Türkiye’de yakında tarih değişecek, hazırlıklı olun” dediği konuşuluyor.
Atalar ne güzel söylemiş:
“Siyasette nasıl gelirsen, öyle gidersin.”