Televizyon
03 Mayıs 2014 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Sevilay Yükselir ve Rasim Ozan'a şok haber!

RTÜK, 'Şefkat Tepe' adlı dizide, gazeteciler Sevilay Yükselir ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın küçük düşürüldüğü iddialarını gerçekçi bulmadı ve STV'ye cezaya gerek görmedi.

'Şefkat Tepe' adı dizide, 'Sevilmeyen Kadın' ve 'Bilmemnereli' kod adıyla şifrelenen gazeteciler Sevilay Yükselir ile Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'Küçük düşürülüp, aşağılandığı' iddiaları gerçekçi bulunmadı. RTÜK bu nedenle STV'ye ceza verilmesine gerek görmedi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında STV'de yayınlanan'Şefkat Tepe' adlı dizi ele alındı. RTÜK İzleme Dairesi raporunda, dizide bazı gazetecilerin ima yoluyla hedef gösterildiği vurgulandı. 'Sevilmeyen Kadın ve Bilmemnereli' kod adlı kişilerin medyada, Sevilay Yükselir ile Rasim Ozan Kütahyalı olarak algılandığı belirtildi.

SARIGÜL DE VAR

Dizide yer alan 'Bilmemnereli ve Sevilmeyen Kadına çok yatırım yaptık. Dünkü yaşam standartlarıyla şimdinin, normal yollardan olmayacağı dikkat çekiyor. Yine de ceplerini doldurmaya devam ediyoruz. Sevilmeyen Kadının başka yerlerden de cebi doluyor. Sarıçiçek'ten de yüklü lobi almış' dialoglarına dikkat çekildi. 'Sarıçiçek' lakabının da Mustafa Sarıgül için kullanıldığı vurgulanarak STV'ye ceza verilmesi istendi.

RTÜK üyeleri ise dizinin kurgu olduğunu belirterek, 'Bu niteliğiyle, gerçek kişilerin eleştiri sınırları aşılarak küçük düşürüldüğü ve hukuka aykırı yayın yapıldığı değerlendirilmemiştir'görüşünde birleşti. Yasada yer alan 'İnsan onuruna saygılı olma, kişileri eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürme, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde yayın' ihlali tespit edilmedi. STV'ye ceza verilmesine de gerek görülmedi. Üyelerden Taha Yücel, Tahsin Fendoğlu ve Hamit Ersoy ise bu karara muhalif kaldı.