Medya
11 Ara 2019 10:37 Son Güncelleme: 11 Ara 2019 12:02

Sevilay Yılman'dan olay Osman Kavala yazısı! "Baştan sona hukuki garabet..."

AİHM Osman Kavala’nın tutukluluğu ile ilgili ihlal kararı verdi. Mahkeme tutuklamanın politik amaçla yapıldığını belirterek sözleşmenin 18. maddesinin ihlal edildiğine hükmetti.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Osman Kavala'nın da yargılandığı Gezi Olayları davasını, köşesine taşıdı. 

Yılman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan ve 771 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala’nın başvurusu hakkında verilen ihlal kararını yorumladı.

İşte Yılma'nın ilgli yazısı:

AİHM kararı hiç sürpriz olmadı!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan ve 770 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala'nın başvurusu hakkında ihlal kararı verdi.

Kavala'nın insan haklarını öne çıkaran ve savunuculuğunu yapan birçok STK ve sivil hareketin kurulmasında rol oynadığına dikkat çeken mahkeme, gözaltına alınmasının ve tutuklu olması' adil olmadığını savundu.

Yargılama ve tutuklamanın politik saik taşıdığına hükmeden mahkeme, Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye'nin üç ay içerisinde karara itiraz ederek davayı Büyük Daire'ye taşıma hakkı bulunuyor ama görünen şu ki; sonuç değişmeyecek.

Yani Kavala AİHM'in verdiği karar gereği serbest kalacak. Dün bu haber gündeme düşünce hemen sosyal medyadaki yorumları taradım. Ve baktım ki birçok kişi şokta! Şok olacak bir durum yok esasında. Çünkü Gezi davası baştan sona hukuki garabet içeren bir dava.

Hatırlarsanız kısa bir süre önce de bu garabeti kanıtları ile anlatan bir yazı kaleme almıştım.

Okumamış olanlar için tekrar iliştiriyorum o yazımın linkini...

Ve sonuca şaşıranlara...

"Bu garabete göre AİHM'in başka türlü bir karar vermesi mümkün olabilir miydi?" diye de soruyorum...