Medya
26 Ara 2019 12:01 Son Güncelleme: 26 Ara 2019 12:41

Sevilay Yılman'dan olay Melih Gökçek yazısı! "Bunları tanısa kendinden utanır"

Tahtalı Barajı'na su taşıyan hatta meydana gelen arıza nedeniyle Pazar akşamından bu yana yaşanan su sıkıntısı İzmirlileri perişan etmişti.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, İzmir'de yaşanan su kesintisini ve Melih Gökçek'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yaptığı paylaşımı köşesine taşıdı.

Yılman, Gökçek'in sosyal medya paylaşımları hakkında, "Bize “reklamın babası” olarak öğretilen David Ogilvy filan bunları tanısa kendinden utanır, “Yahu ben hiçbir halt becerememişim, hiçbir halt değilmişim meğer” deyip kendi adını sildirirdi tarihten! Yerine Melih Gökçek’i falan yazdırırdı!" ifadelerini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın bugünkü yazısı:

Şu günlerde Izmir'de yaşayan bir vatandaş olmak istemezdim. Çünkü fotoğraflara, videolara yansıyana göre İzmirli susuzluktan perişan... "Allah'ın işi işte..." deyip geçiştirmeyeceğim zira koca kentin suyunun sağlandığı barajdan arıtma tesisine su taşıyan o borunun patlaması mutlaka teknik bir eksiklik ya da yanlışlıktan kaynaklıdır. Patlayan sıradan bir boru değil, ana boru nihayetinde...

"ihaleyi alan ve o boruları döşeyen firmaya" mutlaka bu işin hesabı sorulup bedeli ödetilmeli...

Bu arada tabii iktidara yakın medyanın ve bazı insanların İzmir sokaklarındaki elinde bidonlu vatandaşların görüntüleri üzerinden CHP'ye, Tunç Soyer'e muhalefet etme, siyaset üretme niyetleri çok anlaşılabilir, eyvallah.

Nihayetinde böyle bir durum CHP'li değil de AK Partili bir başkanın yönettiği kentte olsa idi aynı şeyi mutlaka diğer taraf kullanırdı.

Ancak bu olan biten hadisenin Tunç Soyer'in geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı'nda verilen baloda yaptığı dansla ne ilgisi var?

Üç gündür bakınıyorum sosyal medyaya...

Özellikle de Twitter'a...

İktidara yakın trol kafalı kişiler, İzmir'in yaşadığı su kesintisi ile ilgili kullandıkları görsellerde... Bir yana bidonlarla tanklardan su ihtiyacını karşılamaya çalışan vatandaşları, diğer yana da Soyer'in papyonlu, smokinli dansını koyuyor.

Videoya bakınca sanıyorsunuz ki, İzmirli sokakta bidonlarla, kovalarla perişan bir haldeyken Soyer de onlara inat, deliler gibi dans ediyor...

Tabii aklı başında insanlar... Özellikle İzmirliler, bunun böyle olmadığını biliyorlar ama bilmeyenler de var...

Ve hatta kullanılan görselin yüzde 100 doğru olduğuna inananlar da...

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...