Medya
10 Mayıs 2017 13:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:40

Sevilay Yılman'dan Mustafa Armağan'a: Nefret ediyor Atatürk'ten ama asıl amacı fitne!

Derin Tarih programında Atatürk'le ilgili skandal sözlere soruşturma açılırken, tepkiler de devam ediyor.

Bugün Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bu konuyu gündeme getirmediği iddiasıyla hem yandaş medyaya hem de "fitne" çıkarma iddiasıyla Mustafa Armağan'a yüklendi.

Mustafa Armağan'ın geçmişte FETÖ için söylediği sözleri hatırlatan Sevilay Yılman; "Tarihçilik adı altında Atatürk’e kin kusarak, nefretini saçarak amacının aslında neye ve nereye HİZMET olduğunu gayet net görebiliyorsunuz efendim!" dedi.

İŞTE YILMAN'IN O YAZISI:

Biliyorsunuz, sosyal medyada birkaç gündür kıyamet kopuyor... Atatürk’e, manevi kızı Afet İnan’a, annesi Zübeyde Hanım’a bir televizyon kanalında edilen hakaret ve iftiralar nedeniyle. Bu çirkinliklerini, yani hakaret ve iftiralarını köşeme yazıp bir de ben onların ekmeğine yağ sürmeyeceğim.

Bu konuda bence herkesin yapması gereken de budur. Ama yapılan bu aymazlık karşısında herkesin bir iki kelam etmesi ve tepki göstermesi de insanlığın bir gereğidir.

Sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla başta Derin Tarih adlı programı yapan Mustafa Armağan olmak üzere söz konusu yayında Atatürk ve özel hayatıyla ilgili iğrenç iddialarda bulunan Süleyman Yeşilyurt ile Yavuz Bahadıroğlu’na tepki olağanüstüydü.

Atatürkçü olmayan, hatta Atatürk’ün geçmiş politikalarından dolayı ona mesafeli duran isimler dahi kayıtsız kalamadılar bu çirkinlik karşısında. Bunlar arasında AK Parti’nin kuruluşundan beri destek veren ve gerek sosyal medyada gerekse siyaset alanında sıkı Erdoğancı olarak bilinen isimler de var.

Tepki o kadar büyük ve sert oldu ki bu 3 isimle ilgili yapılan suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da derhal soruşturma başlattı. RTÜK yapılan şikâyetleri hemen gündemine aldı ve bazı üyelerden yine çok sert açıklamalar geldi.

Özetle; sözüm ona tarihi gerçekleri kamuoyuna anlatmak adına milyonlarca insanın izlediği ekrandan Atatürk’ün yatak odasına kadar girip onun özel hayatıyla ilgili abuk subuk şeyler anlatan, daha da iğrenci manevi kızıyla ilgili herkesin midesini bulandıran iftiralar atan bu 3 tarihçi, toplumun her kesiminden gereken cevabı aldı yeterince.

Ben bundan sonra zinhar böyle bir şey olacağına inanmıyorum ama merak ettiğim, günlerden beridir konuşulan ve yargıya intikal eden bu olayın neden iktidara yakın medyada haber olmadığıdır? Hadi diyelim sosyal medyada olanı biteni görmediler, duymadılar, peki koskoca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayı ve RTÜK’ün yapmış olduğu açıklamaları da mı duymadılar? Ya da duydular da bir haber değeri yok diye mi görmediler sayfalarında meseleyi!

Kim bu Mustafa Armağan?

Herkes Atatürk’ü sevmek ya da ona sempati duymak zorunda değil. Nihayetinde Türkiye’nin kuruluşunda büyük emeği olan bir lider, ama o da etten, kemikten bir insan! Bazılarına göre birtakım politikalarında hata etmiştir, bundan dolayı da eleştirilmesi son derece doğaldır.

Mustafa Armağan adlı tarihçi de Atatürk’ü sevmeyebilir. Onun Kurtuluş Savaşı ve sonrasında izlediği politikayı da yerden yere vurabilir, ama ülkenin kurucu liderinin özel hayatı konusunda böyle çiğ ve pespaye laflar edemez.

Belli ki nefret ediyor Atatürk’ten, ama bence Atatürk’le ilgili bu çirkin mevzuları gündeme taşımasının nedeni sadece ondan nefret değil. Amacı fitne! Atatürkçüler ile Atatürk karşıtlarını karşı karşıya getirerek toplumsal dengeyi bozmak ve huzuru kaçırmak!

Zaten geçmişine bakınca, vaktinde FETÖ ve avanesine düzdüğü methiyeleri okuyunca bu muhteremin... Tarihçilik adı altında Atatürk’e kin kusarak, nefretini saçarak amacının aslında neye ve nereye HİZMET olduğunu gayet net görebiliyorsunuz efendim!