Medya
24 Haz 2017 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Sevilay Yılman'dan Ahmet Taşgetiren'e destek: Haksızlığın dik alası!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'le ilgili yapılan eleştirilere sert çıkarak "bu eleştiriler haksızlığın dik âlâsıdır!" dedi.

Star yazarı Ahmet Taşgetiren'i Bugün gazetesinde yazarken tanıdığını anlatan Sevilay Yılman, o yıllarda yaşadığı bir olayı anlattı köşesinden.

O dönem, FETÖ ile ilgili eleştirilerini Ahmet Taşgetiren'e ilettiğinde Taşgetiren'in kendisine "“Bu yazılanların, yapılanların Müslümanlıkla, İslamiyet’le hiçbir alakası yoktur!” dediğini anlatan Yılman, Taşgetiren'e bugün yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu vurguladı.

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM ŞÖYLE:

BEN kendisini tanıdığımda Koza İpek’in sahibi olduğu Bugün Gazetesi’nde yazardı Ahmet Bey. O dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın Makedonya gezisine birlikte çağrılmıştık. Tam da iktidar ile Gülen Cemaati olarak anılan yapının arasının açılmaya başladığı ve şu anda bir kısmı tutuklu ya da firari olan Cemaatçi yazar ve gazetecilerin, Başbakan Erdoğan ile partisi hakkında iftira dolu yazılar yazıp yorumlar yaptığı dönemler.

Neyse... O gün işte gazeteciler bir minibüsle Başbakan’ın konvoyunda seyahat ederken yan yana düşmüştük Taşgetiren’le ve benim Cemaat’e karşı yazdıklarım üzerine uzunca bir sohbet etmiştik. Bildiğim her şeyi anlatmış ve hiç beklemediğim bir tavırla karşılaşmıştım. “Hicap duyuyorum bunların yaptıklarından” demişti. Ve şöyle bir ekleme yapmıştı: “Bu yazılanların, yapılanların Müslümanlıkla, İslamiyet’le hiçbir alakası yoktur!” Bunları kulaklarım duymuştu, sonrasında ise gözlerim de okumaya başladı. Cemaat’in yayın organı Bugün’de Cemaat’i yerden yere vuran yazılar yazmaya başladı Ahmet Bey ve tabii fazla sabredilemedi bu yazdıklarına ve kovuldu.

Neyse ki yeniden yazmaya başladı Star Gazetesi’nde. Ancak görüyorum ki bugünlerde çok mutsuz. Çünkü muhafazakâr kesimin bazı kalemlerinin öncülüğünde ne yazık ki ağır eleştirilerle karşı karşıya. Çok üzülüyorum bu duruma. Çünkü hak etmiyor. Bugünkü yorumlarının doğruluğu, yanlışlığı tartışılabilir. Ama Cemaat’in sahibi olmadığı gazetelerde dahi korkusundan Cemaat’e methiyeler döşenenlerin olduğu bir dönemde onların patron olduğu gazetede hiç çekinmeden onlara başkaldırmış olan bir yazara yapılan bu eleştiriler haksızlığın dik âlâsıdır!