Sevilay Yılman ve Didem Arslan Yılmaz kandırıldı mı? Bakan Koca bu işe ne diyecek?

Gazeteci Sevilay Yılman kendisine yapılan aşı sonrası hiç bilgi alamaması nedeniyle kaleme aldığı yazıda Bakan Koca'ya seslendi. Yılman'ın paylaşımını alıntılayan Didem Arslan Yılmaz ise "Sonuçlar neden açıklanmıyor?" diyerek Bakan Koca'yı etiketledi.

Sevilay Yılman ve Didem Arslan Yılmaz kandırıldı mı? Bakan Koca bu işe ne diyecek? - Sayfa 1

Faz-3 çalışmaları kapsamında Türkiye'de de 15 Eylül'de başlanan Çin menşeli Kovid-19 aşı uygulaması, yüksek riskli sağlık çalışanları ve normal riskli gönüllüler olmak üzere iki aşamada gerçekleşen aşı uygulaması, Türkiye'de 12 şehirde 25 merkezde sürdürüldü. Kovid-19 aşısının 12 bin 450 gönüllü üzerinde uygulanması planlandı.


115
Sevilay Yılman ve Didem Arslan Yılmaz kandırıldı mı? Bakan Koca bu işe ne diyecek? - Sayfa 2

Aşı çalışmasında, gönüllülerin bir kısmına gerçek aşı, diğer bölümüne ise plasebo veriliyor. Bu yöntem, bilgisayar programı tarafından rastgele olarak belirleniyor ve hangi gönüllüye ne uygulandığını araştırma ekibi bilmiyor. Gönüllü vatandaşlar üzerinde yapılan denemelerde, her 3 kişiden 2'sine gerçek aşı uygulanıyor. Bu sayede aşı olanlarla olmayanlar arasında etki farkı ortaya konulabiliyor.

Çalışmanın bitiminde, plasebo uygulanan tüm gönüllülerin tekrar merkezlere davet edileceği ve gerçek aşı uygulaması yapılacağı belirtiliyordu.


215
Sevilay Yılman ve Didem Arslan Yılmaz kandırıldı mı? Bakan Koca bu işe ne diyecek? - Sayfa 3

Sinovac aşısının Faz 3 çalışmalarına pek çok ünlü de katıldı. Çağla Şikel, Ali Şan, Fettah Can ile Didem Arslan Yılmaz ve gazeteci Sevilay Yılman da gönüllü olarak aşı yaptıranlar arasında.


315
Sevilay Yılman ve Didem Arslan Yılmaz kandırıldı mı? Bakan Koca bu işe ne diyecek? - Sayfa 4

"AŞI OLMAYA GİDİYORUM"

Aşı olacağını sosyal medya hesabından duyuran Şıkel, bu fotoğrafı "Şehrimi, insanları, özgürlüğümü özledim. Aşı olmaya gidiyorum" notuyla paylaşmıştı.


415