Polemik & Kulis
16 Mayıs 2022 09:09 Son Güncelleme: 16 Mayıs 2022 09:13

Sevilay Yılman 5 ay sonra ortaya çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile gerçekleştirdiği sohbeti izinsiz yayınladığı iddia edilen Habertürk yazarı Sevilay Yılman, beş ay sonra okurlarının karşısına çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı röportajdan sonra yazılarına ara veren Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 5 ay sonra köşesine döndü. 

"Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz. Siz güzel kalpli okurlarımın; 'Hoş geldin yeniden aramıza' dediğini varsayıyor ve 'Hoş bulduk dostlar' diyerek başlıyorum yazıma" ifadesini kullanan Yılman, şöyle devam etti:

"Tabii bu arada; 'Ne oldu da ne yaşandı da bu kadar ara verdin yazılarına, ekranlara, sosyal medya kullanmaya?' mealindeki soruları cevaplandırmama yönelik bir beklentiniz olduğunu da biliyorum. Ancak sevgili okurlarım… Bunları konuşmanın ne bana ne de size faydası var! 'Şu oldu, bu oldu' deyip geçmiş bitmiş gündemin içinde debelenmek yerine; 'Gelin önümüze bakalım' derim. Çünkü eğer bu kalem, bu memlekete, bu topluma bir fayda sağlayacak ise bu andan sonrasına odaklanması bence daha hayırlı olur"

NE OLMUŞTU

Bakan Nebati’nin Sevilay Yılman ile röportaj sırasındaki söylediği "Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer..." ifadeleri gündeme oturmuş, yoğun tepki toplamıştı.

Fatih Altaylı da söz konusu söyleşinin bir röportaj olmadığını, Yılman ile Nebati arasında geçen bir konuşma olduğunu iddia ederek, Bakan’ın izninin alınmadan yayımlandığını öne sürmüştü.

Olayın üzerinden 5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen Sevilay Yılman’ın 13 Aralık’tan sonra hiçbir yazısı yayımlanmadı.